Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους επαναβεβαιώνει η Κύπρος

Την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους επαναβεβαιώνει η Κύπρος

Με επιστολή του στον Μαχμούντ Αμπάς ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας επαναβεβαιώνει την απόφαση που ελήφθη το Νοέμβριο του 1998 από τη Λευκωσία για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους. Ως προς τα σύνορα, η Κύπρος είναι ευθυγραμμισμένη με τη γνωστή θέση της ΕΕ ότι «δεν θα αναγνωρίσει οποιεσδήποτε αλλαγές στα σύνορα προ του 1967 εκτός εάν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο μερών

Με επιστολή του στον Μαχμούντ Αμπάς ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας επαναβεβαιώνει την απόφαση που ελήφθη το Νοέμβριο του 1998 από τη Λευκωσία για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους.

«Η απόφαση αυτή παραμένει σε ισχύ» αναφέρεται στην επιστολή, η οποία όπως διευκρίνισε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου ήταν απαντητική σε επιστολή του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

Αναφορικά με τα σύνορα του μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους, η θέση της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, επισήμανε ο κ. Στεφάνου, είναι ευθυγραμμισμένη με τη γνωστή θέση της ΕΕ ότι «δεν θα αναγνωρίσει οποιεσδήποτε αλλαγές στα σύνορα προ του 1967 εκτός εάν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο μερών».

Η Κυπριακή κυβέρνηση τονίζει, στο πλαίσιο αυτό, την τεράστια σημασία της επανέναρξης των συνομιλιών μεταξύ των δύο μερών το συντομότερο δυνατόν, για μια λύση του Παλαιστινιακού ζητήματος μέσω διαπραγματεύσεων, προσέθεσε ο κ. Στεφάνου.

Την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής Ριάντ Μάλκι είχε γίνει δεκτός από τον Δημήτρη Χριστόφια και είχε συνομιλίες με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού.

Ο κ. Κυπριανού αναφερόμενος στο θέμα της αναβάθμισης της παλαιστινιακής εκπροσώπησης στην Κύπρο, είπε ότι «το θέμα βρίσκεται στο τραπέζι και ότι οποιαδήποτε εξέλιξη θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω».

Εν τω μεταξύ, στα μέσα Μαρτίου ο Δημήτρης Χριστόφιας θα επισκεφθεί το Ισραήλ και γίνονται διευθετήσεις διά της διπλωματικής οδού για επίσκεψη του στη Ραμάλα και συνάντηση με τον Μαχμούντ Αμπάς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024