Ομόφωνα αποφάσισε το συμβούλιο της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας να μην τροποποιήσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων συνολικής αξίας 600 δισ. ευρώ, κρίνοντας πως η ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ δεν γίνεται με αρκετά γρήγορο ρυθμό.

Παράλληλα, η Fed κράτησε αμετάβλητα και τα επιτόκιά της.

Στην πρώτη φετινή συνεδρίαση του Συμβουλίου της Fed συμμετείχαν και νέα μέλη, δύο από τα οποία είχαν επικρίνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Ωστόσο, το Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα πως «ο ρυθμός της οικονομικής ανάπτυξης είναι ανεπαρκής για να προκαλέσει σημαντική βελτίωση στην αγορά εργασίας, και ως εκ τούτου δεν θα αλλάξει η στρατηγική της Fed.

Στόχος του προγράμματος αγοράς ομολόγων είναι η παροχή ρευστότητας, με στόχο την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας.

Η αξιολόγηση της κατάστασης της αμερικανικής οικονομίας από τη Fed την Τετάρτη είναι πανομοιότυπη με εκείνη του Δεκεμβρίου, και δίνει μικρή σημασία σε θετικά στοιχεία όπως η άνοδος της καταναλωτικής δαπάνης και της βιομηχανικής παραγωγής, κρίνοντας πως η επίμονα υψηλή ανεργία αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την ανάκαμψη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press