Πάνω από τις 1.470 μονάδες ενισχύεται το Χρηματιστήριο
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Δευτέρα, με τον γενικό δείκτη να ενισχύεται πάνω από τις 1.470 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς. Στις 800 μονάδες το spread στα ομόλογα.
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.
Στις 15:45 ο γενικός δείκτης ήταν υψηλότερα κατά 2,07% στις 1.475,78 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν σε 66,2 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχυόταν κατά 1,52%, της μεσαίας κατά 1,94% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωνε άνοδο 2,89%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών ήταν υψηλότερα κατά 1,40%. Η Εθνική Τράπεζα σημείωνε άνοδο 0,46% στα 6,58 ευρώ.
Η Τράπεζα Πειραιώς υποχωρούσε κατά 1,84% σε 1,60 ευρώ. Σήμερα, Δευτέρα, εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση τα 336.272.519 δικαιώματα από τη συμμετοχή στην πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.
Τα δικαιώματα θα είναι διαπραγματεύσιμα έως και τις 25 Ιανουαρίου 2011, με ελεύθερο ημερήσιο όριο διακύμανσης και τιμή εκκίνησης δικαιώματος 1,51 ευρώ. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτιμήσεως ορίσθηκε από τις 17 έως και 25 Ιανουαρίου.
Από τους τίτλους που διακινούνταν στην αγορά, 113 μετοχές κινούνταν ανοδικά, 47 πτωτικά και 61 ήταν στάσιμες.
Στην αγορά ομολόγων, το spread υποχωρεί στις 799 μονάδες βάσης (-7 σε σχέση με το άνοιγμα) και το επιτόκιο του 10ετούς τίτλου στο 11,02% (-0,10%), σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.
Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές επικρατούν μεικτές τάσεις. Στην άλλη όχθη του Ατλταντικού, η Γουόλ Στριτ θα είναι κλειστή λόγω αργίας.
Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 ήταν αμετάβλητος στις 6.002,02 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC-40 σημείωνε απώλειες 0,13% στις 3.978,06 μονάδες και στη Φρανκφούρτη, ο DAX ενισχυόταν κατά 0,02% στις 7.077,44 μονάδες.
Στις ασιατικές αγορές επικράτησαν πτωτικές τάσεις, ενώ στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε με κέρδη 0,04% στις 10.502,90 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέα Αριστερά: Ο αγώνας για μια Κύπρο ενωμένη είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον αγώνα ενάντια στην ακροδεξιά
- Ο Τραμπ δηλώνει αισιόδοξος ότι ο Πούτιν θα τερματίσει σύντομα τον πόλεμο στην Ουκρανία
- «Ομόρφυνε τη ζωή μας» – Η ΕΛΑΣ αποχαιρετά τη σπουδαία ηθοποιό Μάρω Κοντού
- Θερινές Προβολές ΕΦΕ: Μια ματιά στη φρίκη του πολέμου μέσα από το animated φιλμ Waltz with Bashir
- Rispet Home HEAVY DUTY: Η νέα σειρά προϊόντων καθαρισμού για σπίτια με κατοικίδια από τη ΜΕΓΑ
- Marfin: Στις φυλακές Ναυπλίου και Μαλανδρίνου οι δύο 42χρονοι
- Κατρίνης: Δεν συνιστά εξωτερική πολιτική η σιωπή, η αμηχανία και η αποδοχή τετελεσμένων
- Μελόνι: Συνεργάτες της διαψεύδουν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο παραίτησης της κυβέρνησης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/jamie-macpherson-KTIVMMOXNu8-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442