Αντιπαράθεση Καΐρου-Βατικανού έφερε το αίτημα του Πάπα για ασφάλεια των χριστιανών
Η Αίγυπτος ανακάλεσε στο Κάιρο τον πρέσβη της στο Βατικανό για διαβουλεύσεις μετά τις δηλώσεις του Πάπα Βενέδικτου Ιστ' που ζήτησε από τις κυβερνήσεις των μουσουλμανικών χωρών να κάνουν περισσότερα για να προστατεύσουν τους χριστιανικούς πληθυσμούς στο έδαφός τους. Εν τω μεταξύ, ένας χριστιανός σκοτώθηκε από επίθεση ενόπλου που επιβιβάστηκε σε τρένο στη νότια Αίγυπτο και άνοιξε πυρ. Άλλα πέντε άτομα τραυματίστηκαν.
Η Αίγυπτος ανακάλεσε στο Κάιρο τον πρέσβη της στο Βατικανό για διαβουλεύσεις μετά τις δηλώσεις του Πάπα Βενέδικτου Ιστ’ που ζήτησε από τις κυβερνήσεις των μουσουλμανικών χωρών να κάνουν περισσότερα για να προστατεύσουν τους χριστιανικούς πληθυσμούς στο έδαφός τους.
Οι δηλώσεις του Βατικανού «αφορούν ζητήματα της Αιγύπτου» είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών που πρόσθεσε ότι η χώρα τις θεωρεί «απαράδεκτη επέμβαση στα εσωτερικά της ζητήματα».
Πρόσθεσε πάντως ότι το Κάιρο είναι πρόθυμο να επικοινωνήσει με το Βατικανό «μετά τα σχόλια [του Βατικανού] σχετικά με το τρομοκρατικό περιστατικό στην Αλεξάνδρεια».
Οι αιγυπτιακές Αρχές είχαν αποδώσει την επίθεση κατά των Κοπτών (που ανέρχονται στο 10% του πληθυσμού) σε ξένα στοιχεία.
Τη Δευτέρα, ο Πάπας Βενέδικτος, με αφορμή κύμα επιθέσεων κατά εκκλησιών στο Ιράκ, την Αίγυπτο και τη Νιγηρία, καταδίκασε τις επιθέσεις ενώ ζήτησε από τις κυβερνήσεις περισσότερα μέτρα ασφάλειας των θρησκευτικών μειονοτήτων.
Εν τω μεταξύ, ένας χριστιανός σκοτώθηκε από επίθεση ενόπλου που επιβιβάστηκε σε τρένο στη νότια Αίγυπτο και άνοιξε πυρ. Άλλα πέντε άτομα τραυματίστηκαν.
Ο ένοπλος, ο οποίος επιβιβάστηκε στο τρένο στην πόλη Σαμαλούτ, συνελήφθη από τις Αρχές.
Πριν από περίπου δύο εβδομάδες ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε έξω από εκκλησία κοπτών με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 21 χριστιανοί και να τραυματιστούν άλλοι 100.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στη Γλυφάδα: Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί στην περιοχή
- Το σενάριο για Γκουαρντιόλα στην Εθνική Ιταλίας και οι άλλοι υποψήφιοι
- ΠΑΣΟΚ: Η «σπαζοκεφαλιά» των δημοσκοπήσεων, η τρίτη θέση και η στρατηγική απέναντι στον Τσίπρα
- Κλιματική κρίση: Θερινή ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα – Τα σπίτια μετατρέπονται σε θερμικές παγίδες
- «Άλεξ / Αλέξανδρος: Μια μικρή ιστορία για τη βία» με τον Πάνο Βλάχο στο ΙΜΚ
- Η κλιματική αλλαγή «σπρώxνει» τις ελαιοκαλλιέργειες της Μεσογείου στα βόρεια – Οι κερδισμένες χώρες- Τι θα συμβεί με την Ελλάδα
- «Αμερικανική εισβολή» στο Βιετνάμ προ των πυλών – Χιλιάδες οικογένειες εκδιώκονται λόγω Trump Resort
- Επανομή: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 69χρονου που αγνοείται μετά από ανατροπή σκάφους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442