Αεροσκάφος της Iran Air με περισσότερους από 100 επιβαίνοντες συνετρίβη κοντά στην πόλη Ουρουμιγέ στο βορειοδυτικό Ιράν, μετέδωσε η κρατική ιρανική τηλεόραση.

Μιλώντας στο ιρανικό πρακτορείο IRNA, αξιωματούχος της Ερυθράς Ημισελήνου ανέφερε πως στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους 70 άτομα και τραυματίστηκαν άλλοι 32, κάποιοι από τους οποίους σοβαρά.

Το αεροπλάνο είχε ξεκινήσει από την Τεχεράνη και συνετρίβη για, άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, ενώ προσπαθούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Ουρουμιγέ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται ότι το αεροπλάνο, τύπου Boeing 727, προσέκρουσε στο έδαφος και διαλύθηκε, χωρίς όμως να σημειωθεί έκρηξη.

Στην αρχή, σύγχυση επικρατούσε για τον αριθμό των επιβαινόντων στο αεροσκάφος: για 95 επιβαίνοντες είχε κάνει λόγο η εθνική αεροπορία του Ιράν ενώ νωρίτερα το ημιεπίσημο πρακτορείο Fars μετέδιδε ότι το αεροσκάφος μετέφερε 105 άτομα.

Η κρατική τηλεόραση έκανε λόγο για 156 επιβαίνοντες ενώ το Fars είχε αναφέρει πως Τουλάχιστον 50 άνθρωποι επέζησαν και φέρουν μόνο ελαφρά τραύματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό