Επαφές Ντ.Ρόβλια με αλευροβιομήχανους και αρτοποιούς για την τιμή του ψωμιού
Συναντήσεις με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας και εκπροσώπους των αλευροβιομήχανων θα έχει ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Ντίνος Ρόβλιας, μετά τις εκτιμήσεις αρτοποιών πως η τιμή του ψωμιού θα αυξηθεί λόγω των ανατιμήσεων των πρώτων υλών. «Δεν τίθεται θέμα αύξησης της τιμής» υποστηρίζει το υπουργείο, λέγοντας πως δεν υπάρχουν δεδομένα πέραν της αύξησης του ΦΠΑ, που να δικαιολογούν κάτι τέτοιο.
Συναντήσεις με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας και εκπροσώπους των αλευροβιομήχανων θα έχει τη Δευτέρα ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Ντίνος Ρόβλιας, μετά τις εκτιμήσεις αρτοποιών πως η τιμή του ψωμιού θα αυξηθεί λόγω των ανατιμήσεων των πρώτων υλών.
«Δεν τίθεται θέμα αύξησης της τιμής πώλησης του ψωμιού διότι δεν υπάρχουν νέα δεδομένα που να δικαιολογούν οποιαδήποτε αύξηση, πέραν του 2% του ΦΠΑ» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Η ανακοίνωση ακολουθεί εκτιμήσεις του σωματείου αρτοποιών Θεσσαλονίκης πως ενδέχεται να αυξηθεί η τιμή του ψωμιού εάν οι συνομιλίες με τους προμηθευτές των αρτοποιών, μέχρι το τέλος του μήνα, δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, θα καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια ώστε η τιμή του ψωμιού να μην ακριβύνει ούτε κατά το 2% που αυξήθηκε ο ΦΠΑ.
Το θέμα ξεκίνησε όταν οι αρτοποιοί Θεσσαλονίκης δήλωσαν ότι προσανατολίζονται σε αύξηση της τιμής του ψωμιού εάν μέχρι το τέλος του μήνα οι συνομιλίες που θα έχουν με τους προμηθευτές τους δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα για τον κλάδο.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος, έχει δηλώσει πάντως στο ΑΠΕ πως όποια αύξηση και αν γίνει, δεν θα υπερβαίνει τα πέντε λεπτά ανά το τεμάχιο. Η μέση τιμή στη Θεσσαλονίκη κυμαίνεται γύρω στα 0,60 με 0,70 λεπτά ανά τεμάχιο, ενώ, όπως υποστηρίζει το Σωματείο, οι τελευταίες αυξήσεις στις πρώτες ύλες κυμάνθηκαν μεταξύ 12% και 20%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στενά του Ορμούζ: Η Ευρώπη εξετάζει προτάσεις για την επιβολή τελών πλοήγησης υπό όρους
- Θεσσαλονίκη: Δίωξη για 5 κακουργήματα στους συλληφθέντες για τον θάνατο της Β. Νέστορα – Διώκονται και για τρομοκρατική οργάνωση
- Φωτιά στο Θριάσιο Νοσοκομείο – Εκκενώθηκε το ισόγειο
- Το στοίχημα του καλοκαιριού για τις εκπτώσεις και ο στόχος των 7 δισ. ευρώ
- Το δίλημμα του Λανουά και η αγωνία των ΕΠΟ, ΚΕΔ
- Άργος: Η στιγμή των πυροβολισμών κατά του 20χρονου από αστυνομικούς – Συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο
- Οι Bone Thugs-N-Harmony απέκτησαν αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ακυρώθηκε η διαγραφή Πολάκη και η στήριξη στην ΕΛΑΣ – Ραντεβού των «κομμένων» με την πλειοψηφία για το τελικό ξεκαθάρισμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442