Τον διαχωρισμό των δικτύων της ΔΕΗ με την ίδρυση δύο θυγατρικών εταιρειών αναμένεται να εγκρίνει σήμερα, Πέμπτη, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης.

Η εν λόγω πρόταση διαχωρισμού εντάσσεται στο πλαίσιο της Κοινοτικής οδηγίας, η οποία επιβάλλει τον διαχωρισμό των δικτύων από τη δραστηριότητα της παραγωγής ενέργειας.

Σημειώνεται πως στις 19 Οκτωβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ αποφάσισε οι δραστηριότητες της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας που ασκούνται σήμερα από τη Γενική Διεύθυνση Μεταφοράς της ΔΕΗ να περιέλθουν στο σύνολό τους στην κατά 100% θυγατρική εταιρεία της επιχείρησης, ΔΕΗ Τηλεπικοινωνίες ΑΕ.

Αποφάσισε επίσης τη μεταβίβαση στη θυγατρική εταιρεία, των περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ που υπάγονται λειτουργικά στις δραστηριότητες της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφοράς και των απαιτήσεων και υποχρεώσεων που συναρτώνται με τις δραστηριότητες της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφοράς. Ως ημερομηνία κατά την οποία θα επενεργήσουν τα αποτελέσματα των παραπάνω εγκρίσεων ορίσθηκε η 31η Δεκεμβρίου 2010.

Ο διαχωρισμός αποτελεί και επιταγή του Μνημονίου στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της εγχώριας αγοράς ενέργειας. Η συγκεκριμένη δε απόφαση δεν επιτρέπει την παραχώρηση της ιδιοκτησίας των δικτύων σε ιδιώτες, κίνηση που θα αποδυνάμωνε την θέση της ΔΕΗ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο