
Εκδήλωση αλληλεγγύης με αφορμή τον τραγικό θάνατο αστέγου σε απορριμματοφόρο
Μικρά θεατρικά κείμενα, ποιήματα, πολιτικά σχόλια και ρεπορτάζ συνθέτουν το μωσαϊκό της πολιτιστικής βραδιάς, με τίτλο «Ο Κανένας», που θα πραγματοποιηθεί απόψε (ώρα 9 μ.μ.) στο Θέατρο Σημείο στην Καλλιθέα. Σε μικρή απόσταση από εκεί, τα ξημερώματα της 31ης Οκτωβρίου βρήκε τραγικό θάνατο μέσα σε απορριμματοφόρο ένας άστεγος. Τα κείμενα υπογράφουν -μεταξύ άλλων- οι Β.Βασιλικός, Ρ.Γαλανάκη, Λ.Παπαδόπουλος, Κ.Γκιμοσούλης, καθώς και ο συντάκτης της εφημερίδας Το Βήμα Δ.Βυθούλκας. Την εκδήλωση αλληλεγγύης σκηνοθετεί ο Ν.Διαμαντής.
Μικρά θεατρικά κείμενα, ποιήματα, πολιτικά σχόλια και ρεπορτάζ συνθέτουν το μωσαϊκό της πολιτιστικής βραδιάς, με τίτλο «Ο Κανένας», που θα πραγματοποιηθεί απόψε (ώρα 9 μ.μ.) στο Θέατρο Σημείο στην Καλλιθέα. Σε μικρή απόσταση από εκεί, τα ξημερώματα της 31ης Οκτωβρίου βρήκε τραγικό θάνατο μέσα σε απορριμματοφόρο ένας άστεγος.
Η εκδήλωση φέρει την υπογραφή του σκηνοθέτη Ν.Διαμαντή. Με τα κείμενά τους συμμετέχουν -μεταξύ άλλων- οι Β.Βασιλικός, Ρ.Γαλανάκη, Λ.Παπαδόπουλος, Κ.Γκιμοσούλης, καθώς και ο συντάκτης της εφημερίδας Το Βήμα Δ.Βυθούλκας.
Ο σκηνοθέτης Νίκος Διαμαντής δήλωσε: «Θεώρησα ότι ήταν ένα γεγονός στο όριο της βαρβαρότητας. Μέσα λοιπόν στην οικονομική κρίση του τελευταίου καιρού, αλλά και την κρίση αξιών, θελήσαμε να δηλώσουμε ενεργοί πολίτεςκαι παρόντες. Για αυτό και απηύθυνα ανοιχτή πρόσκληση σε ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, που δέχθηκαν αμέσως και μάλιστα με καινούργια παραγωγή κειμένων. Μια φουρνιά συγγραφέων πρώτης γραμμής, διαφορετικών ηλικιών και θερμοκρασίας, σχολιάζουν τη βαρβαρότητα του συγκεκριμένου συμβάντος σαν μια κίνηση αλληλεγγύης».
Ανάμεσα στα κείμενα που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης περιλαμβάνονται δέκα καινούργια μικρά θεατρικά έργα σημαντικών Ελλήνων συγγραφέων, τα οποία γράφτηκαν ειδικά για την περίσταση, καθώς και ποιήματα, πολιτικά σχόλια, δηλώσεις αλληλεγγύης, μικρά θεατρικά μονόπρακτα.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν με τα κείμενά τους, ο Βασίλης Βασιλικός, η Ρέα Γαλανάκη, ο Κωστής Γκιμοσούλης, ο Βασίλης Κατσικονούρης, ο Γιάννης Κοντός, η Ενη Κούκουλα, ο Γιώργος Λαζόγκας, η Μαρία Λαϊνά, ο Γιώργος Μανιώτης, ο Παναγιώτης Μέντης, ο Κώστας Μουρσελάς, ο Θανάσης Νιάρχος, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, η Κατερίνα Σχινά, ο Γιάννης Χρυσούλης, ο Νίκος Βατόπουλος, ο Νίκος Βλαντής, ο Διονύσης Βυθούλκας, ο Ηλίας Κανέλλης, ο Γιώργος Μαρκόπουλος, ο Στέλιος Χατζηαδαμίδης.
Τα κείμενα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Νίκος Διαμαντής, Γεράσιμος Δεστούνης, Γιώργος Κώνστας, Ιωάννα Μακρή, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, κ.ά.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Σημείο, Χαριλάου Τρικούπη 10, στην Καλλιθέα (τηλ.
210 9229579), στις 21.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Τα Στενά του Ορμούζ θα κλείσουν εάν δεν αρθεί ο αποκλεισμός των ΗΠΑ
- Γαλλία: Πέθανε η ηθοποιός Νάντια Φαρές – Είχε βρεθεί αναίσθητη σε πισίνα και νοσηλευόταν σε κώμα
- Ουκρανία: Η Ρωσία θα προσπαθήσει να εμπλέξει ξανά στον πόλεμο τη Λευκορωσία, εκτιμά ο Ζελένσκι
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Και γαλλικά υποβρύχια στο Αιγαίο
- Σε διαπραγματεύσεις ο Τραμπ με την εφορία των ΗΠΑ σε σχέση με αγωγή ύψους 10 δισ.
- Κεφαλονιά: Από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων φυγαδεύτηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι – Θα οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού


