Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Τους πέντε άξονες των αλλαγών μέχρι το 2013 παρουσίασε ο Γ.Παπανδρέου

Τους πέντε άξονες της κυβερνητικής πολιτικής στην οικονομία μέχρι το 2013 περιέγραψε, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Προανήγγειλε την έναρξη πανευρωπαϊκής εκστρατείας για τη συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου υπογραφών για την έναρξη στην ΕΕ της συζήτησης για αλλαγή της Συνθήκης και την προώθηση του ευρωομολόγου.
Υπεραμύνθηκε επίσης της διαδικασίας του κατεπείγοντος στην ψήφιση των νομοσχεδίων.

Τους πέντε άξονες της κυβερνητικής πολιτικής στην οικονομία μέχρι το 2013 περιέγραψε, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Παράλληλα, προανήγγειλε την έναρξη πανευρωπαϊκής εκστρατείας για τη συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου υπογραφών για την έναρξη στην ΕΕ της συζήτησης για αλλαγή της Συνθήκης και την προώθηση του ευρωομολόγου.
Υπεραμύνθηκε επίσης της διαδικασίας του κατεπείγοντος στην ψήφιση των νομοσχεδίων από τη Βουλή, λέγοντας ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο. Σε μία προσπάθεια να εκτονώσει τις αντιδράσεις εντός του ΠΑΣΟΚ, μετά και τη διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Β.Παπαχρήστου, ανέφερε: «Ουδείς είναι λάτρης της διαδικασίας του επείγοντος αλλά είμαστε σε πόλεμο».
Απευθυνόμενος το Σάββατο στους βουλευτές του κόμματος του ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στους πέντε άξονες της κυβερνητικής πολιτικής έως το 2013:
  • Αλλαγές στο Κράτος και τη Δημόσια Διοίκηση, με την υιοθέτηση ενός νέου με νέο Πειθαρχικού Κώδικα για το Δημόσιο, της κάρτας του πολίτη και την εφαρμογή νέου ενιαίου μισθολόγιου.
  • Η ανάπτυξη, η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, μέσα από την επένδυση σε συγκριτικά μας πλεονεκτήματα – παιδεία, έρευνα, καινοτομία, ανθρώπινο δυναμικό – αλλά και με συστηματική δουλειά στην Περιφέρεια. Αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου ανάπτυξης το οποίο θα στηρίζεται σε νέο αναπτυξιακό και επενδυτικό νόμο, στις ηλεκτρονικές προμήθειες.
  • Η δημιουργία μία κοινωνίας της συμμετοχής, της ευνομίας και της Δικαιοσύνης.
  • Το κοινωνικό κράτος, η καταπολέμηση της ανεργίας και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
  • Να γίνει ισχυρή η φωνή της Ελλάδας, «όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και διεθνώς». Στόχος του πρωθυπουργού η είναι, κατά δήλωση του ιδίου, ηέναρξη μίας νέας προσπάθειας επίλυσης του Κυπριακού, η καλύτερη φύλαξη συνόρων και η βελτίωση ελληνοτουρκικών σχέσεων.
«Το 2013 θέλω να μπορώ να βλέπω τον πολίτη στα μάτια όταν θα βγούμε από το μνημόνιο μετά από αυτές τις πολύ δύσκολες αποφάσεις που έχουμε πάρει» δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε πως η κυβέρνηση επιδιώκει «να φύγουμε από την εξάρτηση και τις επιτηρήσεις, να εδραιώσουμε ισχυρά τη φωνή μας». Ανέφερε πως έχει πάρει τη διαβεβαίωση «ότι θα υπάρξει απόφαση για την επιμήκυνση του δανείου».

Αναφερόμενος στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή είπε πως «έχουμε κάνει εντυπωσιακή πρόοδο. Στα χθεσινά συμπεράσματα της ΕΕ αυτό αποτυπώνεται ρητά. Η Ελλάδα κάνει αυτό που πρέπει. Είμαστε σε καλό δρόμο. Αν δεν πετύχει αυτή η πορεία εμβάθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα βρεθούμε σε μια Ευρώπη ισχνή και με προβλήματα, και εμείς, αλλά και όλοι».

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την έναρξη πανευρωπαϊκής εκστρατείας για τη συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου υπογραφών για την αλλαγή της Ευρωπαϊκής Συνθήκης και το ευρωομόλογο.

Για το σκοπό αυτό πρότεινε τη δημιουργία μιας επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν: η Βάσω Παπανδρέου, που είναι τακτικό μέλος στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στη Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση, ο Πέτρος Ευθυμίου (πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ), ο Ντίνος Βρεττός (τακτικό μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση) ο Νάσος Αλευράς (τακτικό μέλος στη Διακοινοβουλευτική Ένωση), ο Παντελής Οικονόμου (βουλευτής Α’ Αθηνών και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου), ο Ηλίας Μόσσιαλο (πρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ), η Άννυ Ποδηματά (ευρωβουλευτής και εισηγήτρια για το θέμα των ευρωομολόγων στην Ευρωβουλή) και ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος (πρόεδρος της ΟΚΕ).

«Είναι μια πρωτοβουλία που απευθύνεται στους λαούς, στους πολίτες της Ευρώπης, στα Συνδικάτα, στα Κοινοβούλια, στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Είναι μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, πέραν των ορίων των κυβερνήσεων. Είναι μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, σε μια συντηρητική Ευρώπη, όπου υπάρχουν όμως λαοί και πολίτες, που θέλουν πραγματικά αυτή η Ευρώπη να προχωρήσει μπροστά» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε στην παρέμβασή του στο γεύμα των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ή θα γράψουμε Ιστορία, ή η Ιστορία θα μας ξεγράψει».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι «αντί να περιμένει το 2013, ο πρωθυπουργός οφείλει να κοιτάξει από τώρα στα μάτια τους πολίτες, για να νιώσει την έντονη ανησυχία και την ακραία ανασφάλεια που αισθάνονται για το σήμερα και το αύριο, εξαιτίας των επιλογών, των λαθών και των παραλείψεων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ».

«Αν ο κ. Παπανδρέου δεν αλλάξει άμεσα την πολιτική του, για να περάσουμε στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη της οικονομίας, η δραματική ύφεση, στην οποία ο ίδιος μας οδήγησε, θα μας τραβήξει στο βυθό», πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024