Έκθεση-σοκ του Συμβουλίου της Ευρώπης για το οργανωμένο έγκλημα «δείχνει» τον πρόσφατα εκλεγέντα πρωθυπουργό του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης όπλων, ναρκωτικών και ανθρωπίνων οργάνων. Η έκθεση περιλαμβάνει στοιχεία από πηγές του FBI και άλλων υπηρεσιών τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας δύο ημέρες μετά την εκλογή του Θάτσι.

Έκθεση-σοκ του Συμβουλίου της Ευρώπης για το οργανωμένο έγκλημα «δείχνει» τον πρόσφατα εκλεγέντα πρωθυπουργό του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης όπλων, ναρκωτικών και ανθρωπίνων οργάνων.

Η έκθεση περιλαμβάνει στοιχεία από πηγές του FBI και άλλων υπηρεσιών, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας δύο ημέρες μετά την εκλογή Θάτσι και την ίδια μέρα που σε δικαστήριο της Πρίστινας εκδικάζεται η υπόθεση εμπορίας οργάνων στην κλινική Medicus.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο Χασίμ Θάτσι εμπλέκεται σε υπόθεση εμπορίας οργάνων από αιχμαλώτους πολέμου, όταν ο Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσόβου (UCK) μαχόταν με τις σερβικές δυνάμεις για τον έλεγχο του εδάφους.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως ο Θάτσι και άλλα τέσσερα μέλη της αντάρτικης φράξιας του UCK της Ντρένιτσα συμμετείχαν σε δολοφονίες, Σέρβων, Ρομά και Αλβανών, οι οποίοι «συνεργάζονταν με τον εχθρό». Μάλιστα, η ομάδα του Θάτσι μετέφερε στην Αλβανία Σέρβους αιχμαλώτους, όπου τους δολοφονούσαν και τους έπαιρναν τα όργανα.

«Πολλά στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι όργανα αφαιρέθηκαν από κάποιους φυλακισμένους και μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό για να χρησιμοποιηθούν για μεταμοσχεύσεις», αναφέρεται στην έκθεση.

Το γραφείο του νεοεκλεγέντα πρωθυπουργού αρνείται να σχολιάσει τα στοιχεία της έκθεσης.

Η έκθεση αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα, Πέμπτη, σε διπλωμάτες των 47 κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης από τον Ντικ Μάρτι, ο οποίος και την συνέταξε και θα συζητηθεί τον Ιανουάριο από τα μέλη του Συμβουλίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr