Επισφαλές και εκτεθειμένο το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα, εκτιμά η Κομισιόν
Το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα στο σύνολό του παραμένει επισφαλές και εκτεθειμένο σε κινδύνους εκδήλωσης νέων κρίσεων, παρά τα πρόσφατα σημάδια ανάκαμψης των αγορών, εκτιμά η Κομισιόν στην τριμηνιαία έκθεσή της για την Ευρωζώνη. Υπαρκτός ο κίνδυνος διάδοσης της κρίσης, «παραμένουν οι αβεβαιότητες για ορισμένα κράτη-μέλη» σημειώνει η Κομισιόν.
Το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα στο σύνολό του παραμένει επισφαλές και εκτεθειμένο σε κινδύνους εκδήλωσης νέων κρίσεων, παρά τα πρόσφατα σημάδια ανάκαμψης των αγορών, εκτιμά η Κομισιόν στην τριμηνιαία έκθεσή της για την Ευρωζώνη που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη.
Στην έκθεσή της, η Επιτροπή σημειώνει μεν πως οι συστημικοί κίνδυνοι της κρίσης έχουν σημειώσει σχετική υποχώρηση, τόνιζοντας όμως ότι «παραμένουν αβεβαιότητες για ορισμένα κράτη-μέλη».
Σύμφωνα με την Κομισιόν, το γεγονός ότι ο κίνδυνος διάδοσης της κρίσης είναι υπαρκτός, αποδεικνύει το πόσο εκτεθειμένο και ευάλωτο είναι το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Η Επιτροπή επαναλαμβάνει ότι η οικονομική ανάκαμψη αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για την εξομάλυνση της κατάστασης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πετρέλαιο: Κατά 5% αυξήθηκε η τιμή του βαρελιού WTI στο άνοιγμα της CME
- Ιράν: Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι κατέστρεψαν 16 σκάφη πόντισης ναρκών κοντά στα Στενά του Ορμούζ
- Lufthansa: Απεργία προκήρυξαν οι πιλότοι – Αναμένονται εκατοντάδες ακυρώσεις
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Μίνι αντιδραστήρες «βλέπει» και η Ελλάδα
- Ιράν: «Βαθιά λυπηρό ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεχίζει να παραμένει σιωπηλό»
- Η «ουδέτερη» Ελβετία αύξησε σημαντικά τις εξαγωγές όπλων – Οι χώρες που πούλησε περισσότερο