Τουλάχιστον 31 νεκροί εξαιτίας της κακοκαιρίας στην Αίγυπτο
Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν από την κακοκαιρία στην Αίγυπτο που προκάλεσε καταρρεύσεις κτιρίων και τροχαία δυστυχήματα, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν από την κακοκαιρία στην Αίγυπτο που προκάλεσε καταρρεύσεις κτιρίων και τροχαία δυστυχήματα, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Ένα κτίριο εργοστασίου κατέρρευσε εξαιτίας των βροχοπτώσεων και των ισχυρών ανέμων στην Αλεξάνδρεια με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν δέκα, σύμφωνα με το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επισημαίνει πως ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί αφού πιστεύεται ότι υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι στα ερείπια.
Η εφημερίδα Al-Ahram γράφει ότι η βροχή προκάλεσε ζημιές στα θεμέλια του κτιρίου, με αποτέλεσμα την κατάρρευσή του και αποκάλυψε πως και άλλα κτίρια κατέρρευσαν ή υπέστησαν ζημιές από τις καταιγίδες, προκαλώντας και άλλους θανάτους.
Η εφημερίδα ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους 18 και καταγράφει θανάτους σε τροχαία που συνδέονται με την κακοκαιρία.
Οι βροχές, οι ισχυροί άνεμοι και οι αμμοθύελλες πλήττουν την Αίγυπτο τις τελευταίες ημέρες.
Τουλάχιστον σε δέκα λιμάνια στην Ερυθρά Θάλασσα και την Μεσόγειο έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των πλοίων εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Στη συγκέντρωση για τα Τέμπη στο Σύνταγμα ο Νίκος Ανδρουλάκης
- Χαλκιδική: 54χρονος κατέθεσε ότι τα οστά που βρέθηκαν σε παραλία είναι του πατέρα του – Τα είχε θάψει ο ίδιος
- Φάμελλος: Υπήρξε συντονισμένο σχέδιο μέσα από το Μαξίμου για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια για τα Τέμπη
- Ψάχνετε για δουλειά; Αυτοί είναι οι τομείς με τις περισσότερες κενές θέσεις στην ΕΕ
- Έντονη ανησυχία στο Υπουργείο Εξωτερικών για τις εξελίξεις στο Ιράν και την ευρύτερη Μέση Ανατολή
- Πόλεμος στο Ιράν: «Εξαιρετικά ανησυχητικές εξελίξεις» – Σε αυτοσυγκράτηση καλεί η Κομισιόν
