Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Προβλήματα προκαλεί η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τη βόρεια Ευρώπη

Προβλήματα προκαλεί η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τη βόρεια Ευρώπη

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τις τελευταίες ημέρες πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Οκτώ άστεγοι έχασαν τη ζωή τους στην Πολωνία. Αεροδρόμια έκλεισαν σε Βρετανία, Γαλλία, Ελβετία, πτήσεις ακυρώθηκαν στη Γερμανία. Ισπανία και Πορτογαλία δέχονται την επίθεση του χιονιά, ενώ ισχυρές βροχές και άνεμοι πλήττουν συνήθως θερμές περιοχές των δύο χωρών.

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τις τελευταίες ημέρες πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Οκτώ άστεγοι έχασαν τη ζωή τους στην Πολωνία. Αεροδρόμια έκλεισαν σε Βρετανία, Γαλλία, Ελβετία, πτήσεις ακυρώθηκαν στη Γερμανία. Ισπανία και Πορτογαλία δέχονται την επίθεση του χιονιά, ενώ ισχυρές βροχές και άνεμοι πλήττουν συνήθως θερμές περιοχές των δύο χωρών.

Οκτώ άστεγοι έχασαν τη ζωή τους στην Πολωνία, καθώς η θερμοκρασία έπεσε κάτω από τους -20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Βρετανία, η Μετεωρολογική Υπηρεσία αναφέρει ότι οι θερμοκρασίες είναι πιο χαμηλές και από αυτές της Ισλανδίας, ειδικά το βράδυ που κατρακυλούν πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Ακυρώθηκαν πτήσεις, έκλεισαν σχολεία και προκλήθηκε χάος στους δρόμους από τις έντονες χιονοπτώσεις.

Το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου έχει ακυρώσει 116 πτήσεις και έχει εκτρέψει σε άλλα αεροδρόμια άλλες 10 πτήσεις. Το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου είναι κλειστό το πρωί της Τετάρτης για όλες τις πτήσεις. Ακόμη και το Χίθροου, όπου δεν σημειώνονται έντονες χιονοπτώσεις, έχει ακυρώσει 50 πτήσεις.

Προβλήματα σημειώνονται στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις, καθώς και στο οδικό δίκτυο με δεκάδες καραμπόλες. Μάλιστα, δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα εξαιτίας του χιονιού.

Έντονες ήταν οι χιονοπτώσεις επίσης στο Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελβετία και τη Γαλλία, ενώ στην Ισπανία και την Πορτογαλία έπεσαν χιόνια στα βόρεια και σημειώθηκαν ισχυρές βροχές στα νότια, σε παραδοσιακά θερμές περιοχές όπως η Τενερίφη και η Μάλαγα.

Στη Γαλλία, οι Αρχές απαγόρευσαν τις μετακινήσεις φορτηγών σε δώδεκα επαρχίες. Το αεροδρόμιο Lyon-Bronn στη Νότια Γαλλία έκλεισε, καθώς και το αεροδρόμιο της Γενεύης στην Ελβετία.

Οι χιονοπτώσεις προκάλεσαν ακυρώσεις πτήσεων και στη Γερμανία, ενώ δρόμοι παρέμειναν κλειστοί και σχολεία δεν λειτούργησαν.

Οι Αρχές προειδοποιούν για καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Έντονες βροχοπτώσεις αναμένονται στην Ιταλία, ανακοίνωσε η Αρχή Πολιτικής Προστασίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο