Μειωμένα στα 75,5 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank στο εννιάμηνο
Κατά 78% μειώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank στο εννιάμηνο σε σύγκριση με πέρυσι, λόγω των αυξημένων προβλέψεων και της επιβράδυνσης των χορηγήσεων. Η κερδοφορία της τράπεζας ανήλθε σε 75,5 εκατ. ευρώ (με καθαρά κέρδη 137,7 εκατ. ευρώ πριν την έκτακτη εισφορά), σε επίπεδα υψηλότερα των προσδοκιών της αγοράς. Αυξημένα κατά 5,2% τα καθαρά έσοδα από τόκους.
Normal
0
MicrosoftInternetExplorer4
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:»Table Normal»;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:»»;
mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
mso-para-margin:0in;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:»Times New Roman»;}
Κατά 78% μειώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank στο εννιάμηνο σε σύγκριση με πέρυσι, λόγω των αυξημένων προβλέψεων και της επιβράδυνσης των χορηγήσεων, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη.
Η κερδοφορία της τράπεζας ανήλθε σε 75,5 εκατ. ευρώ, σε επίπεδα υψηλότερα των προσδοκιών της αγοράς (ή 137,7 εκατ. ευρώ πριν την έκτακτη εισφορά) ενώ οι προβλέψεις έφτασαν τα 644 εκατ. ευρώ. Αναλυτές σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδη ύψους 71 εκατ. ευρώ.
Το εύρος των εκτιμήσεων είχε διαμορφωθεί μεταξύ 68 και 73,6 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Alpha, που έχει παρουσία στην Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Σερβία, την Αλβανία και την Κύπρο, τα καθαρά έσοδα τόκων σημείωσαν αύξηση 5,2% στο εννιάμηνο, σε ετήσια βάση, στα 1,37 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισραήλ: Δεκάδες μαχητικά παρήγγειλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ στην Boeing για λογαριασμό της ισραηλινής αεροπορίας
- Παρά τις εντάσεις για τη Γροιλανδία, η Δανία θα αγοράσει στρατιωτικά αεροσκάφη από τις ΗΠΑ
- Ειρηνικός: 2 νεκροί σε νέο πλήγμα των ΗΠΑ κατά πλεούμενου σε διεθνή ύδατα
- Σομαλιλάνδη: Το Ισραήλ υπερασπίζεται στο ΣΑ του ΟΗΕ την απόφασή του να την αναγνωρίσει
- Ουκρανία: Τη συνέχιση παροχής στρατιωτικής στήριξης ενέκρινε η ιταλική κυβέρνηση
- Ουκρανία: Η Δύση πρέπει να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα επί του πεδίου, τονίζει ο Λαβρόφ,