Σε στενωπό ψηφοφοριών σε Βουλή και Γερουσία ο Μπερλουσκόνι στις 14 Δεκεμβρίου
Δύο ψηφοφορίες για την πρόταση εμπιστοσύνης καθώς και για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα στις 14 Δεκεμβρίου, στην Γερουσία και στην Βουλή των Αντιπροσώπων αντίστοιχα, θέτοντας την κυβέρνηση ενώπιον άλλης μίας δοκιμασίας που θα κρίνει το μέλλον της.
Δύο ψηφοφορίες για την πρόταση εμπιστοσύνης καθώς και για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα στις 14 Δεκεμβρίου, στην Γερουσία και στην Βουλή των Αντιπροσώπων αντίστοιχα, θέτοντας την κυβέρνηση ενώπιον άλλης μίας δοκιμασίας που θα κρίνει το μέλλον της.
Μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο πρόεδρος της Βουλής (είναι ο ίδιος ο Φίνι) και της Γερουσίας Ρενάτο Σιφάνι συμφώνησαν για την ημερομηνία των ψηφοφοριών.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα το πρωί της 13ης Δεκεμβρίου, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα εμφανιστεί ενώπιον της Γερουσίας για να θέσει το ζήτημα εμπιστοσύνης. Το ίδιο απόγευμα, η πρόταση μομφής θα συζητηθεί στην Βουλή των Αντιπροσώπων.
Η ψηφοφορία των δύο προτάσεων θα ξεκινήσει την επόμενη ημέρα.
Πριν από αυτές τις ψηφοφορίες θα έχει συζητηθεί ο προϋπολογισμός, άλλο ένα κρίσιμο ζήτημα με δεδομένη τη μέτρια κατάσταση των οικονομικών της Ιταλίας.
Επιπλέον, στις 14 Δεκεμβρίου θα αρχίσει στο Συνταγματικό Δικαστήριο η συζήτηση για νόμο που ψήφισε η κυβερνητική συμμαχία και ουσιαστικά παρείχε στον ίδιο τον Μπερλουσκόνι (αλλά και σε κάθε υψηλόβαθμο πολιτικό) ασυλία έναντι δικαστικών διώξεων. Ο νόμος αναστέλλει διώξεις κατά των πολιτικών 18 μήνες αν συντρέχει κάποιος σημαντικός λόγος, όπως ένα δημόσιο αξίωμα.
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει πλέον ισχνή πλειοψηφία στη Γερουσία αλλά κινδυνεύει να χάσει αυτήν στο Κοινοβούλιο με αποτέλεσμα να καταψηφιστεί στη πρόταση μομφής. Αν συμβεί αυτό πρέπει να παραιτηθεί. Οι εκλογές θα διεξαχτούν μέσα σε δύο μήνες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Φωτιά στο Θριάσιο Νοσοκομείο – Εκκενώθηκε το ισόγειο
- Το στοίχημα του καλοκαιριού για τις εκπτώσεις και ο στόχος των 7 δισ. ευρώ
- Το δίλημμα του Λανουά και η αγωνία των ΕΠΟ, ΚΕΔ
- Άργος: Η στιγμή των πυροβολισμών κατά του 20χρονου από αστυνομικούς – Συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο
- Οι Bone Thugs-N-Harmony απέκτησαν αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ακυρώθηκε η διαγραφή Πολάκη και η στήριξη στην ΕΛΑΣ – Ραντεβού των «κομμένων» με την πλειοψηφία για το τελικό ξεκαθάρισμα
- Μαρφίν: «Ανορθόδοξη η δίωξη, εξυπηρετεί πολιτική σκοπιμότητα» – Τι λέει η δικηγόρος των συλληφθέντων
- Θάνατος Β. Νέστορα: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τους συλληφθέντες – Συνεχίζονται οι έρευνες και για άλλα άτομα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442