Στις ΔΟΥ πρέπει να απευθυνθούν οι φορολογούμενοι που δεν πήραν εκκαθαριστικό περαίωσης
Στις εφορίες πρέπει να απευθυνθούν οι φορολογούμενοι που δεν έχουν λάβει εκκαθαριστικό σημείωμα για την περαίωση, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών στις ΔΟΥ. Η έκδοση του σημειώματος θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 29 Νοεμβρίου. Παράταση της προθεσμίας πληρωμής της περαίωσης μέχρι το τέλος του χρόνου ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά.
Στις εφορίες πρέπει να απευθυνθούν οι φορολογούμενοι που δεν έχουν λάβει εκκαθαριστικό σημείωμα για την περαίωση, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών στις ΔΟΥ για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν στις περιπτώσεις όπου έως και την 10-11-2010 δεν είχε εκδοθεί εκκαθαριστικό σημείωμα περαίωσης από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, στις περιπτώσεις αυτές η έκδοση του εκκαθαριστικού σημειώματος θα πρέπει να γίνει μέχρι την 29/11/2010, ενώ η αποδοχή των σημειωμάτων αυτών τους επιτηδευματίες και η υπαγωγή στη ρύθμιση θα πρέπει να γίνει το αργότερο εντός 15 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης του εκκαθαριστικού από τη ΔΟΥ.
Παράταση της προθεσμίας πληρωμης ζητά ο ΕΣΠ
Παράταση της προθεσμίας πληρωμής της περαίωσης μέχρι το τέλος του έτους ζητά από το υπουργείο Οικονομικών ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς (ΕΣΠ), με αφορμή αιτήματα που δέχθηκε από μεγάλο αριθμό μελών του.
Στη σχετική επιστολή του συλλόγου προς το υπουργείο σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα πολλοί επιχειρηματίες δεν έχουν λάβει τα εκκαθαριστικά σημειώματα της περαίωσης ή ενώ τα έχουν λάβει, λόγω της οικονομικής κρίσης και δυσπραγίας, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Επίσης, ζητάει να υπάρξει μέριμνα για όσους επιχειρηματίες δεν έχουν λάβει τα σχετικά σημειώματα, προκειμένου με αίτησή τους να συμπεριληφθούν στην διαδικασία ενώ αναφέρει ότι η χρηματοδότηση της περαίωσης μέσω τραπεζών με την εγγύηση του ΤΕΜΠΜΕ ή του νέου ΕΤΕΑΝ «ενώ είχε εξαγγελθεί, εν τούτοις δεν έχει προχωρήσει ποτέ στην πράξη, κυρίως λόγω απροθυμίας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ολυμπιακός: Το ενδιαφέρον της Ντουμπάι BC για τον Γουόκαπ και τα δεδομένα για την παραχώρησή του
- Όταν η Chanel συνάντησε τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και τα παραμύθια την υψηλή ραπτική
- Μειώνεται αργά το ψηφιακό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών, αλλά εκατομμύρια γυναίκες παραμένουν χωρίς κινητό
- Καιρός: Έρχεται ζέστη, όχι καύσωνας -Τι δείχνουν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία για το επόμενο 10ήμερο
- Τβέντε – ΠΑΟΚ 3-2: Με κενά στην άμυνα ο δικέφαλος, τραυματίστηκε ο Ελουστόντο (vid)
- «Σπερμαγεδδών»: Σε κρίση η ανδρική γονιμότητα, προειδοποιούν οι επιστήμονες
- Οι περιοχές με τις υψηλότερες και τις χαμηλότερες τιμές για αγορά ή ενοικίαση κατοικίας
- «Χάκαραν» την ομοσπονδία Αργεντινής και… κατήγγειλαν «διεφθαρμένη διαιτησία με την Αίγυπτο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442