Το μήνυμα ότι η ψήφος των πολιτών αυτήν την Κυριακή θα πρέπει να έχει κυρίως αυτοδιοικητικά κριτήρια έστειλε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στις 12:00 στη Ν.Ερυθραία ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου.

Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τους πιο ικανούς δήμαρχους και περιφερειάρχες, ώστε να δώσουν δύναμη στον νέο θεσμό του Καλλικράτη που αποτελεί τομή για την αντιμετώπιση του πελατειακού και συγκεντρωτικού κράτους, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι ο Καλλικράτης αποτελεί τη μεγαλύτερη αλλαγή στο χώρο της αυτοδιοίκησης και υπόσχεση απέναντι σε ένα χρόνιο και μεγάλο πρόβλημα, δηλαδή το συγκεντρωτικό και πελατειακό κράτος, που ήταν πάντα μακριά από το λαό και τις ανάγκες του.

Δίνουμε δύναμη στον πολίτη, οι υπηρεσίες έρχονται πιο κοντά και απελευθερώνουμε παραγωγικές δυνάμεις, επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Ο Καλλικράτης αποτελεί βασικό θεμέλιο για να αντιμετωπίσουμε την κρίση, κάθε είδους επιτήρηση και δουλεία, να βγούμε από αυτά με τις δικές μας δυνάμεις, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι θα προχωρήσουν οι αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα και σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση θα βρίσκεται κοντά στους νέους δήμαρχους και περιφερειάρχες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο