Επίθεση Μπουτάρη κατά Καρατζαφέρη για τα περί λεωφ. Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη
Επίθεση στον Γ.Καρατζαφέρη εξαπέλυσε ο Ι.Μπουτάρης. Αφορμή, η δήλωση του προέδρου του ΛΑΟΣ ότι ο υποψήφιος για τον Δήμο Θεσσαλονίκης επιθυμεί τη μετονομασία της Αγ.Δημητρίου σε λεωφόρο Ατατούρκ. «Είτε είναι αναίσχυντος συκοφάντης, είτε κακά πληροφορημένος» είπε και του ζήτησε να ανακαλέσει, σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά. Σχετικά με τη στήριξη των συντηρητικών δυνάμεων υπέρ Γκιουλέκα και τα αρνητικά σχόλια του Β.Παπαγεωργόπουλου, ο κ. Μπουτάρης είπε: «Όποιος χάνει, βγάζει νύχια».
Επίθεση στον Γ.Καρατζαφέρη εξαπέλυσε ο Ι.Μπουτάρης. Αφορμή, η δήλωση του προέδρου του ΛΑΟΣ ότι ο υποψήφιος για τον Δήμο Θεσσαλονίκης επιθυμεί τη μετονομασία της Αγ.Δημητρίου σε λεωφόρο Ατατούρκ.
«Είτε είναι αναίσχυντος συκοφάντης, είτε κακά πληροφορημένος» είπε και του ζήτησε να ανακαλέσει, σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον μητροπολίτη Θεσσαλονικης, είπε: «Δεν έχω τίποτε εναντίον του Παναγιώτατου. Σέβομαι την Εκκλησία και θα συνεργαστώ μαζί του σε επίπεδο θεσμών. Για τη σχέση δε της οικογένειας μου με την Εκκλησία θα αναφέρω μόνο ότι το τέμπλο του Ι.Ν. της Αγίας Σοφίας έγινε με δαπάνες του παππού μου.»
Αναφερόμενος στον υποψήφιο της ΝΔ Κ.Γκιουλέκα, είπε ότι είναι όμηρος του «συστήματος Παπαγεωργόπουλου», καλώντας τον να εξηγήσει πώς θα αντιμετωπίσει την οικονομική κατάσταση στον Δήμο.
«Αποδεικνύεται ότι η ‘μαύρη τρύπα’ στα Ταμεία του Δήμου ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ και αυτός έχει στο ψηφοδέλτιό του ‘επίλεκτους’ συνεργάτες του απερχόμενου δημάρχου».
Σχολιάζοντας τα όσα είπε νωρίτερα ο απερχόμενος δήμαρχος Β.Παπαγεωργόπουλος, ο Ι.Μπουτάρης είπε ότι το θέμα της υπεξαίρεσης θα διαλευκάνει η Δικαιοσύνη.
Σε ερώτηση για τη συστράτευση των συντηρητικών δυνάμεων υπέρ του Κώστα Γκιουλέκα και τις αρνητικές αναφορές του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου σε αυτόν, είπε: «Aυτός που χάνει βγάζει νύχια. Βλέπουν ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές.»
Και κατέληξε: «Απευθύνομαι στο Θεσσαλονικιό πολίτη για να ψηφίσει, όχι σε οργανωμένες ομάδες, να ψηφίσουν οι Θεσσαλονικείς αυτόν που πιστεύουν ότι είναι ο καταλληλότερος για την πόλη.»
Το Art Project Space παρουσιάζει την Πέμπτη 7 Μαΐου τη συλλεκτική έκδοση Πειρατές, με πρωτότυπα χαρακτικά του Νίκου Κυριακόπουλου. Εκεί όπου η τέχνη είναι τρόπος ζωής