Στην παράταση ο Ηρακλής πήρε τη νίκη κόντρα στον Ηλυσιακό
Ο Ηρακλής ξεπέρασε όλα τα προβλήματα του (παραίτηση Πιλαφίδη, τιμωρία έδρας) και κατάφερε να πάρει στην παράταση την δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 82-79 του Ηλυσιακού. Ο Ηρακλής πλήρωσε την αδράνεια του στο 4ο δεκάλεπτο και επέτρεψε στον Ηλυσιακό να επιστρέψει στο παιχνίδι και να το στείλει τελικά στο έξτρα πεντάλεπτο. Στην παράταση ωστόσο οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν αποφασισμένοι και έφτασαν τελικά στην επικράτηση.
Ο Ηρακλής ξεπέρασε όλα τα προβλήματα του (παραίτηση Πιλαφίδη, τιμωρία έδρας) και κατάφερε να πάρει στην παράταση την δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 82-79 του Ηλυσιακού. Ο Ηρακλής πλήρωσε την αδράνεια του στο 4ο δεκάλεπτο και επέτρεψε στον Ηλυσιακό να επιστρέψει στο παιχνίδι και να το στείλει τελικά στο έξτρα πεντάλεπτο. Στην παράταση ωστόσο οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν αποφασισμένοι και έφτασαν τελικά στην επικράτηση. Στην αναμέτρηση Καβάλα-Κολοσσός Ρόδου στο κλειστό της Καλαμίτσας, οι γηπεδούχοι έφτασαν τελικά σε μια άνετη επικράτηση με σκορ 79-64, με τους φιλοξενούμενους να παρουσιάζονται αντάξιοι των προσδοκιών μόνο για το πρώτο ημίχρονο.
Νικητής στην παράταση ο Ηρακλής
Φουριόζος ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ηρακλής που κατάφερε να πάρει μεγάλες διαφορές από νωρίς. Οι γηπεδούχοι, με κύριο όπλο την άμυνα, βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 13-2 ενώ η διαφορά έφτασε και στο +14 (18-4). Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τελικά τον Ηλυσιακό να βρίσκεται πίσω στο σκορ με double score (12-24) και τον Ηρακλή να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα.
Ο Ηλυσιακός μπορεί να έκανε μία κάκιστη πρώτη περίοδο όμως οι παίκτες του Βασίλη Φραγκιά αφυπνίστηκαν στο δεύτερο. Ο Ηλυσιακός πραγματοποίησε ένα 10-0 που έφερε την διαφορά σε απόσταση αναπνοής και δεν άργησε λίγα λεπτά αργότερα να προσπεράσει για πρώτη φορά στο παιχνίδι (30-32). Τελικά ο Ηρακλής με ένα γρήγορο 7-0 πήρε και πάλι το προβάδισμα και πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 37-34.
Η αντεπίθεση του Ηλυσιακού φαίνεται πως πείσμωσε τους παίκτες του Ηρακλή που μπήκαν ιδιαίτερα δυνατά στην τρίτη περίοδο. Ο Γηραιός δεν επέτρεψε στην αντίπαλο του να πάρει ξανά το προβάδισμα και το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε τους Θεσσαλονικείς μπροστά στο σκορ με 54-46.
Η ομάδα του Βασίλη Φραγκιά απέδειξε πως διαθέτει πολλά ψυχικά αποθέματα καθώς με μια αντεπίθεση διαρκείας στην τελευταία περίοδο και ενώ σε σχεδόν όλο το παιχνίδι βρισκόταν πίσω στο σκορ, οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση. Ο παίκτες του Ηρακλή ωστόσο παρουσιάστηκαν πιο συγκεντρωμένοι στο έξτρα πεντάλεπτο και κατάφεραν να φτάσουν στην νίκη με σκορ 82-79.
Τα δεκάλεπτα: 24-12, 37-34, 54-46, 70-70
Η παράταση: 82-79
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 10 ακριβότεροι ποδοσφαιριστές από τους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου
- Ντε λα Φουέντε: «Ο Γιαμάλ δεν έχει κάνει ακόμα το καλύτερο παιχνίδι του στο Μουντιάλ»
- Εθνική Ισπανίας: «Είκοσι χρόνια από το Μουντομπάσκετ 2006 που άλλαξε για πάντα τον ισπανικό αθλητισμό»
- Χάντμπολ: Νίκη για την Εθνικη Νέων κόντρα στη Σερβία (30-28)
- O Σλάβεν Μπίλιτς επέστρεψε στον πάγκο της Εθνικής Κροατίας μετά από 14 χρόνια
- Ο Μοντέρο αποθέωσε τους οπαδούς του Ολυμπιακού – «Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στον απίθανο κόσμο μας» (pic)
- Ο Βασίλης Τολιόπουλος και η σύζυγός του χόρεψαν «πότε Βούδας, πότε Κούδας» στη βάφτιση του γιου τους (vid)
- Κουμπαρσί: «Δεν μας φοβίζει ο Εμπαπέ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442