Μικρή άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές τη Δευτέρα, μεικτά πρόσημα στη Γουόλ Στριτ
Στο πράσινο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, με τις μετοχές των εταιρειών μετάλλων να ευνοούν την πορεία των δεικτών. Μεικτά και με μικρές μεταβολές τελικά τα πρόσημα στη Γουόλ Στριτ, παρά το αρχικό κλίμα ανόδου.
Στο πράσινο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, με τις μετοχές των εταιρειών μετάλλων να ευνοούν την πορεία των δεικτών. Μεικτά και με μικρές μεταβολές τελικά τα πρόσημα στη Γουόλ Στριτ, παρά το αρχικό κλίμα ανόδου.
Στην Ευρώπη, η άνοδος των δεικτών μεταποίησης σε ΗΠΑ και Κίνα ανέβασε την τιμή του χαλκού, ενισχύοντας τις μετοχές των εταιρειών μετάλλων.
Xαμηλότερα, αντιθέτως, έκλεισαν αρκετές τραπεζικές μετοχές (Deutsche Bank, Commerzbank, Barclays, HSBC, BNP Paribas, Societe Generale).
Στη Νέα Υόρκη, οι επενδυτές επικεντρώνονται όλο και περισσότερο στην επικείμενη συνεδρίαση της Fed και τις κινήσεις στις οποίες θα προβεί ενώ έφτασε η ημέρα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ.
Στο κόκκινο οι μετοχές των περισσότερων χρηματοπιστωτικών (Citigroup, JPMorgan, Wells Fargo, Morgan Stanley, ανοδικά η Bank of America).
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX30 έκλεισε με οριακή άνοδο 0,05% και ο CAC40 στο Παρίσι έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,2%. Ο FTSE100 στο Λονδίνο έκλεισε με άνοδο 0,34%.
Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 11.124,62 μονάδες με οριακή άνοδο 0,06% ενώ ο Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,1%. Με μικρή άνοδο 0,1% έκλεισε ο S&P500.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- H οφθαλμαπάτη των «αόρατων» παπουτσιών: Ούτε σανδάλια, ούτε μπαλαρίνες – Τι είναι;
- Άργος: Εγκεφαλικά νεκρός ο 20χρονος που πυροβόλησαν αστυνομικοί – Βίντεο ντοκουμέντο
- Τσουκαλάς: Η Ελλάδα πληρώνει σαν πρωταθλητής στο ΝΑΤΟ, αλλά εκπροσωπείται σαν παρατηρητής – Ανησυχητικές οι εξελίξεις
- Αγγελόπουλοι για Παπανικολάου, Ντόρσεϊ και Γουόκαπ: «Όταν η ομάδα πετυχαίνει θέλουν περισσότερα, όταν ο παίκτης σέρνεται…»
- Markos by Night: Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει με το «Άλλος για Survivor»
- Νεκρή από σφαίρες στο κεφάλι η γυναίκα που εμπλεκόταν σε απόπειρα δολοφονίας Ουκρανού μεγιστάνα – Δύο συλλήψεις
- 4 εκατ. Ευρώ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στον Πειραιά
- «Αδειάζουν» στελέχη της ΝΔ τον Γεωργιάδη για την επίθεση στον Τσίπρα – Ανευθυνότητα να καταγγέλλει διαφθορά χωρίς στοιχεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442