Τουλάχιστον 20 τραυματίες από την έκρηξη του ηφαιστείου Μεράπι στην Ινδονησία
Τουλάχιστον 20 άτομα τραυματίστηκαν από στάχτη που εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια έκρηξης του ηφαιστείου Μεράπι στην Ινδονησία. Η έκρηξη του ηφαιστείου σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης. Χιλιάδες κάτοικοι της γύρω περιοχής εγκατέλειψαν τα σπίτια τους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Τουλάχιστον 20 άτομα τραυματίστηκαν από στάχτη που εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια έκρηξης του ηφαιστείου Μεράπι στην Ινδονησία.
Ορισμένοι από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με βαριά εγκαύματα.
Ο Σουμπαντρίγιο, επικεφαλής ηφαιστειολόγος στην περιοχή, δήλωσε ότι το ηφαίστειο ξεκίνησε να εκρήγνυται πριν από τα ξημερώματα της Τρίτης.
Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σημειώθηκαν περίπου 500 σεισμικές δονήσεις και ποτάμια λάβας κυλούν στις πλαγιές του ηφαιστείου.
Χιλιάδες κάτοικοι της γύρω περιοχής εγκατέλειψαν τις εστίες τους. Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αποφάσισαν να παραμείνουν στα σπίτια τους.
Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Associated Press, τουλάχιστον 20 άτομα τραυματίστηκαν.
Το ηφαίστειο βρίσκεται 26 χιλιόμετρα από την πόλη Γιογκιακάρτα και τελευταία φορά εξερράγη το 2006, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι. Από έκρηξη που σημειώθηκε το 1930 έχασαν τη ζωή τους 1.300 άτομα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- H Eμμανουέλα Κατζουράκη χάλκινη στο Παγκόσμιο Κύπελλο σκοποβολής
- Νεκρός ο 40χρονος ορειβάτης που είχε τραυματιστεί στο φαράγγι του Αμπά στο Ηράκλειο
- Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στην Ιαπωνία
- Άρης: Το σημάδι στο πόδι του Ρόουζ από το μαρκάρισμα του Ιβανούσετς (pic)
- Νέες ανατριχιαστικές προβλέψεις από τον «ζωντανό Νοστράδαμο» για το 2026- Τι τον φοβίζει περισσότερο;
- Το τέλος των «μηχανών»: Ο Λάντο Νόρις είναι ο next door βασιλιάς της F1 – και κουβαλάει όλους τους προβληματισμούς ενός 26χρονου

