Αποσύρει ο Μπερλουσκόνι το νομοσχέδιο που θα του προσέφερε δικαστική ασυλία
Τέλος στο αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που θα του προσέφερε δικαστική ασυλία έβαλε ο Ιταλός πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας -μέσω της Corriere della Sera- ότι θα ζητήσει από την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία να το αποσύρει. O Mπερλουσκόνι δήλωσε «θύμα» της Δικαιοσύνης και ορκίστηκε σε παιδιά και εγγόνια ότι είναι αθώος.
Τέλος στο αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που θα του προσέφερε δικαστική ασυλία έβαλε ο Ιταλός πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας -μέσω της Corriere della Sera- ότι θα ζητήσει από την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία να το αποσύρει.
«Ο συγκεκριμένος νόμος, για να εγκριθεί, απαιτεί έναν πολύπλοκο μηχανισμό και αυτό χρησιμεύει μόνο στο να ενισχυθούν υστερόβουλες πολεμικές», δήλωσε ο Καβαλιέρε.
Η στροφή του Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με τους παρατηρητές, οφείλεται, κυρίως, στην τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο οποίος έλαβε σαφείς αποστάσεις από την όλη πρωτοβουλία.
Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της επιτροπής συνταγματικών υποθέσεων της Γερουσίας, Κάρλο Βιτσίνι, ο Ναπολιτάνο εξέφρασε «βαθιές επιφυλάξεις» σχετικά με τον εν λόγω νόμο, τον οποίο επεξεργάζεται ο υπουργός δικαιοσύνης Αντζελίνο Αλφάνο.
Σε άλλη συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Allgemeine Zeitung, ο Μπερλουσκόνι πρόσθεσε: «Δεν ενδιαφέρομαι, πλέον, να συνεχίσω να στηρίζω τον νόμο Αλφάνο, που δεν ήταν και δική μου πρόταση, αλλά του κόμματός μου. Δεν θέλω να πουν ότι κάνω προσωποπαγείς νόμους, νόμους ντροπής.»
Ο Ιταλός πρωθυπουργός, στην ίδια πάντα συνέντευξη, επανέλαβε ότι «η δικαιοσύνη τον κατατρέχει εδώ και 17 χρόνια»,
Ορκίστηκε δε στα πέντε παιδιά και στα εγγόνια του, ότι δεν ευθύνεται για κανένα από τα αδικήματα που του προσάπτονται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέα Πέραμος: Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία του 27χρονου – Οι δύο πλαστές διαθήκες και η κόντρα με τον πατέρα του
- Ολυμπιακός: Sold out το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (pic)
- Νέα μαρτυρία για τη Λόρα – Ο διάλογος της 16χρονης με τον νεαρό που τη συνόδευε στο αεροδρόμιο
- Ο «ισόβιος» πρόεδρος της ΓΣΕΕ, το ΠΑΣΟΚ και το παρασκήνιο πριν τη διαγραφή
- Ναρκωτικά, χρήματα και μια πίτσα: Το σπίτι του Breaking Bad βγαίνει στο «σφυρί»
- Έχω παιδιά: Επιστρέφει την Κυριακή με διπλό επεισόδιο


