
«Όχι» της ΝΔ σε Εξεταστική για την οικονομία στο διάστημα 2007 – 2009
Η ΝΔ απορρίπτει την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου η Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία να καλύψει την περίοδο 2007-2009, επισημαίνοντας πως ο Αντώνης Σαμαράς έχει καταστήσει σαφές με δηλώσεις του πως η Εξεταστική πρέπει να καλύψει την περίοδο από το 1981 μέχρι και σήμερα.
Η ΝΔ απορρίπτει την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου η Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία να καλύψει την περίοδο 2007-2009, επισημαίνοντας πως ο Αντώνης Σαμαράς έχει καταστήσει σαφές με δηλώσεις του πως η Εξεταστική πρέπει να καλύψει την περίοδο από το 1981 μέχρι και σήμερα.
Στη ΝΔ εκτιμούν πως η θέση τους αυτή δικαιώνεται και από τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup κ. Γιούνκερ, ο οποίος είχε τονίσει πως οι ρίζες των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας είναι βαθιές και ξεκινούν εδώ και δυο – τρεις δεκαετίες.
Η ΝΔ θα επιμείνει ιδιαίτερα στην ανάγκη να εξεταστεί και η τελευταία περίοδος της διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, έτσι ώστε, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, να χυθεί άπλετο φως στο πώς η χώρα αναγκάστηκε να μπει στην τριμερή επιτήρηση και γιατί τα spread εκτινάχθηκαν μετά το μπαράζ δυσφήμησης της χώρας στο εξωτερικό από τον Έλληνα πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του.
Ο ΛΑΟΣ σχολίασε: «Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ.Καρατζαφέρης ζήτησε η Εξεταστική Επιτροπή να ξεκινήσει από το ’96 με μία σειρά επιχειρημάτων στα οποία δεν μπόρεσε να απαντήσει ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος επέμεινε μόνο στη διετία 2007-2009 φοβούμενος να αγγίξει την αμαρτωλή περίοδο Σημίτη.
»Το κακό είναι ότι η αθεράπευτη βαρηκοΐα της Ν.Δ. δεν της επέτρεψε να καταλάβει τη στόχευση της πρότασης του προέδρου του ΛΑΟΣ να ξεκινήσει η Εξεταστική Επιτροπή από το ’96» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΗΠΑ-Ιράν: Το διπλωματικό αδιέξοδο και οι προειδοποιήσεις για «παγωμένη σύρραξη» στον Κόλπο
- Τα φαγητά που βλέπουμε στα social media μας ανοίγουν την όρεξη;
- Άστατος ο καιρός την Τετάρτη με τοπικές βροχές – Πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη
- Nonnamaxxing: Οι γιαγιάδες της Ιταλίας γνωρίζουν το μυστικό της ευζωίας – Η Gen Z τις αποθεώνει
- Μουσική: Πες μου τι ακούς, να σου πω τι… τρως
- Γερμανία: Σχέδιο για τον ισχυρότερο στρατό της Ευρώπης απέναντι στη Ρωσία
