
Οι αυξήσεις μηδενίζουν τις εκπτώσεις από το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ
Κοινωνικό πρόβλημα δημιουργήθηκε με αρκετές οικογένειες, που τυπικά είναι δικαιούχοι κοινωνικού οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ, αλλά επειδή τυγχάνουν ενοικιαστές σπιτιών με τον λογαριασμό στο όνομα του ιδιοκτήτη, δεν μπορούν να κερδίσουν την έκπτωση 10%-20% από τα σημερινά επίπεδα και θα αναγκαστούν να πληρώσουν αυξήσεις στον λογαριασμό τους ως 13,7%.
Κοινωνικό πρόβλημα δημιουργήθηκε με αρκετές οικογένειες, που τυπικά είναι δικαιούχοι κοινωνικού οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ, αλλά επειδή τυγχάνουν ενοικιαστές σπιτιών με τον λογαριασμό στο όνομα του ιδιοκτήτη, δεν μπορούν να κερδίσουν την έκπτωση 10%-20% από τα σημερινά επίπεδα και θα αναγκαστούν να πληρώσουν αυξήσεις στον λογαριασμό τους ως 13,7%.
Το πρόβλημα, εκτός από διαδικαστικό, συνεπάγεται έξοδα 150 ευρώ για αλλαγή του λογαριασμού.
Αν κατά τη διαδικασία αλλαγής δικαιούχου διαπιστωθεί ότι έχουν περάσει 14 χρόνια από την τελευταία φορά που ηλεκτρολόγος επιθεώρησε το ηλεκτρικό σύστημα του σπιτιού τους, πρέπει βάσει του νόμου να το επιθεωρήσει ξανά ηλεκτρολόγος και να τους δώσει το απαραίτητο δικαιολογητικό, που σημαίνει επιπλέον 200-400 ευρώ.
Σημειώνεται ότι από το κοινωνικό τιμολόγιο οι δικαιούχοι θα ωφεληθούν περί τα 100 ευρώ τον χρόνο, άρα για όσους αλλάξουν λογαριασμό είναι δώρον άδωρον.
Με τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν, όπως αναφέρει Το Βήμα, ο γενικός γραμματέας Ενέργειας, Κ.Μαθιουδάκης, θα εκδώσει εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία δεν θα χρειάζεται ο ενδιαφερόμενος να καταθέσει άμεσα το σχετικό δικαιολογητικό, αλλά θα μπορεί να το κάνει έπειτα από κάποιο διάστημα, πιθανόν μια διετία.
Εν τω μεταξύ, η διοίκηση της ΔΕΗ, με το σκεπτικό ότι το πρόβλημα θα λυθεί σύντομα, έχει δώσει εντολή στις υπηρεσίες της να δέχονται αιτήσεις για ένταξη στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, έστω και αν έχει γίνει αλλαγή δικαιούχου χωρίς αυτός να έχει στα χέρια του έγγραφο ηλεκτρολόγου που να αποδεικνύει ότι το ηλεκτρικό σχέδιο του διαμερίσματός του είναι ασφαλές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μαύρος καπνός σκεπάζει τη Μόσχα: Συγκλονιστικές εικόνες μετά τις επιθέσεις της Ουκρανίας στη Ρωσία – 8 νεκροί
- Γαλλικά ΜΜΕ: «Ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί την περίπτωση Φρανσίσκο»
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι όταν το ψεύδος αποκαλύπτεται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος
- «Θέλημα Θεού; Προφητεία;» – Μέσι και Λουίς ντε λα Φουέντε για το viral κλικ με τον Γιαμάλ – «Μοιραία μαζί»
- Macron, Merz Push to Revive Franco-German Defense Ties
- Ολυμπιακός: Μια εβδομάδα εκτός ο Σιπιόνι
- Συναγερμός για φωτιά στα Χανιά – Ήχησε το 112
- Άνοιξε η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιες οφειλές υπάγονται, πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442