Ρήτρα διασφάλισης των θέσεων εργασίας στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ζητά η ΓΣΕΕ
Ενσωμάτωση διάταξης στο νομοσχέδιο για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά που θα περιέχει ρήτρα για τη διασφάλιση θέσεων εργασίας ζητεί η ΓΣΕΕ με επιστολή της στα υπουργεία Οικονομικών και Άμυνας, υποστηρίζοντας ότι το σχέδιο της Αbu Dhabi Mar καθιστά επισφαλή τον αριθμό των εργαζομένων στα ναυπηγεία.
Ενσωμάτωση διάταξης στο νομοσχέδιο για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά που θα περιέχει ρήτρα για τη διασφάλιση θέσεων εργασίας ζητεί τη Δευτέρα η ΓΣΕΕ με επιστολή της στα υπουργεία Οικονομικών και Άμυνας, υποστηρίζοντας ότι το σχέδιο της Αbu Dhabi Mar καθιστά επισφαλή τον αριθμό των εργαζομένων στα ναυπηγεία.
Η τοποθέτηση του εκπροσώπου της Abu Dhabi Mar ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής περιέγραψε ένα επιχειρησιακό σχέδιο «μη ενιαίας λειτουργίας των Ναυπηγείων και συνακόλουθης επισφάλειας των θέσεων εργασίας» τονίζει η ΓΣΕΕ.
Η ΓΣΕΕ, αναφέρει η ανακοίνωση, «έχει εξαρχής ταχθεί υπέρ της διασφάλισης της πλήρους και ενιαίας λειτουργίας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο πλαίσιο της εξεύρεσης βιώσιμης και αξιόπιστης λύσης για τη στρατηγικής σημασίας αυτή μονάδα για τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου και της εθνικής ναυπηγικής πολιτικής».
»Η υποχρέωση της κυβέρνησης να θωρακίσει την εγγύηση της πλήρους και ενιαίας λειτουργίας συναρτάται άμεσα με τη διατήρηση και την προστασία των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων τους, αλλά και όσων αποδεδειγμένα εργάζονται για αυτά, μέσω τρίτων» καταλήγει η επιστολή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τένις: Οι αντίπαλοι της Εθνικής στο United Cup
- Πέθανε ο Φρανσίς Μαρμάντ – Η «πένα» που έκανε την τζαζ τρόπο ζωής
- Ιράν: Πέθανε ο Μπαχράμ Μπεϊζαΐ, από τους σημαντικότερους Ιρανούς σκηνοθέτες και θεατρικούς συγγραφείς
- Μακρόν: Την ανάγκη να δοθούν στο Κίεβο ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας υπογράμμισε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζελένσκι
- Νίγηρας: Η χούντα κηρύσει «γενική επιστράτευση» για τον πόλεμο κατά των τζιχαντιστικών οργανώσεων
- Αγροτικές κινητοποιήσεις: Η «σκόνη» από τα διασπαστικά «μπλόκα του διαλόγου» πεισμώνει τους αγρότες

