Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλεξάντερ Κερζάκοφ, που πέτυχε χατ-τρικ, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης συνέτριψε 6-1 στο «Πετρόφσκι» τη Σατούρν και πιστοποίησε την πολύ καλή φόρμα της, πέντε ημέρες πριν υποδεχθεί στο ίδιο γήπεδο την ΑΕΚ στο πλαίσιο του Europa League.
Η πρωτοπόρος του ρωσικού πρωταθλήματος «καθάρισε» ουσιαστικά το ματς μέσα σε ένα δεκάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο, σκοράροντας τρεις φορές με τους Κερζάκοφ (25′), Ντάνι με πέναλτι (32′) και Λάζοβιτς (34′).
Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 44′ με τον Κιριτσένκο για να ακολουθήσουν ακόμη δύο γκολ του Κερζάκοφ, στο 46′ και στο 54′, και ένα του Ροζίνα στο 83′ που διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Η Ζενίτ παραμένει πρώτη και αήττητη στο πρωτάθλημα και έφτασε τους 50 βαθμούς σε 20 αγώνες.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.