Τη δέσμευση ότι στον αναπτυξιακό νόμο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός Οκτωβρίου θα ενταχθούν και οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, ανέλαβε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, σε δηλώσεις του στον Βήμα 99,5.

Ο κ. Ρέππας τόνισε ότι το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Τετάρτη αφορά στο άνοιγμα του επαγγέλματος και πως τα αιτήματα για το ασφαλιστικό καθεστώς και τις φορολογικές ελαφρύνσεις θα ικανοποιηθούν με επιμέρους νομοθετικές πρωτοβουλίες.

«Έχουμε ευθύνη να λειτουργούμε με βάση το δημόσιο συμφέρον» υπογράμμισε, ενώ σχολιάζοντας τη σκληρή στάση που τηρούν οι μεταφορείς είπε ότι «παρά τις ύβρεις και τις απειλές, λειτουργούμε με ψυχραιμία». 

Ο κ. Ρέππας αναφέρθηκε και στο θέμα της αναδιοργάνωσης του ΟΣΕ, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για τον πλέον ελλειμματικό οργανισμό στην Ευρώπη.

Πάντως, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι κανένας από τους εργαζόμενους δεν θα χάσει τη θέση του. Όπως είπε, βρίσκεται σε εξέλιξη από το υπουργείο Εσωτερικών η διαδικασία αποτύπωσης των προσφερόμενων θέσεων ώστε να γίνουν με ορθολογικό τρόπο οι αναγκαίες μετατάξεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ