Πορεία συμβασιούχων των ΟΤΑ προς τη Βουλή και το υπουργείο Εσωτερικών
Πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιούν αυτή την ώρα συμβασιούχοι στους ΟΤΑ, μετά τη συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο, νωρίτερα το πρωί, όπου συζητείτο η δυνατότητα των πολιτικών δικαστηρίων να αποφασίζουν για τις μετατροπές των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου, εφόσον οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει για την Πέμπτη 24ωρη πανελλαδική απεργία. Κανονικά η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας.
Πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησαν την Πέμπτη συμβασιούχοι στους ΟΤΑ. Νωρίτερα συγκεντρώθηκαν έξω από τον Άρειο Πάγο, όπου συζητείτο η δυνατότητα των πολιτικών δικαστηρίων να αποφασίζουν για τις μετατροπές των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου, εφόσον οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει για την Πέμπτη 24ωρη πανελλαδική απεργία για τους εργαζομένους με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου και 4ωρη στάση εργασίας έως τις 11:30 μ.μ. για όλο το υπόλοιπο προσωπικό.
Οι διαδηλωτές στην πορεία τους από τον Άρειο Πάγο προς το Σύνταγμα έκλεισαν διαδοχικά την λεωφόρο Αλεξάνδρας, την βασιλίσσης Σοφίας και την βασιλίσσης Αμαλίας. Μετά τις 12:30 το μεσημέρι η κυκλοφορία στους δρόμους του κέντρου αποκαταστάθηκε.
Αιτήματα είναι η ανάκληση της αναστολής των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και η μετατροπή όλων των συμβάσεων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε αορίστου χρόνου, με την ταυτόχρονη κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων.
Έξω από τον Άρειο Πάγο είχαν συγκεντρωθεί επιτροπές συμβασιούχων και φορείς, την ώρα που στο Ανώτατο Δικαστήριο συζητείτο η δυνατότητα των πολιτικών δικαστηρίων να αποφασίζουν για τις μετατροπές των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου σε αορίστου χρόνου, εφόσον οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανεξάρτητος από σήμερα ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος – Αποχώρησε από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
- Νέα κοινωνική δομή ετοιμάζεται στο Δήμο Αθηναίων
- Ο Τζόουνς Γκαρσία σχολίασε ξανά σε ανάρτηση του Μοντέρο για τον Ολυμπιακό (pic)
- «Εκτέλεση εν ψυχρώ»: Γιγαντοπανό της ΚΝΕ στη Βουλή για τον 20χρονο στο Άργος
- Κατερίνα Καινούργιου: Το πρώτο καλοκαίρι με την κόρη της – Οι φωτογραφίες στην Πάρο
- Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την επιστροφή Αμερικανών από τον Κονγκό – Στέλνουν πολίτες με Έμπολα σε τρίτες χώρες
- Νέα Αριστερά: Να κληθεί ο Ντίλιαν να δώσει τα έγγραφα για την προμήθεια του Predator στην ΕΥΠ
- ΚΚΕ: Να ανασυρθεί η υπόθεση των υποκλοπών από το αρχείο – Όχι στην παραπέρα συγκάλυψη ευθυνών κυβέρνησης και Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442