Νομοσχέδιο για τη θεσμική οργάνωση της αγοράς προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης
Την προώθηση δύο «συμφώνων» προετοιμάζει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με το ένα να αφορά στην αύξηση της ρευστότητας στην αγορά και το δεύτερο σε μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης, όπως είπε την Τετάρτη ο Μ.Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξη Τύπου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για τον εορτασμό της Ημέρας Εμπορίου. Κίνητρα και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο νέο αναπτυξιακό.
Την προώθηση δύο «συμφώνων» προετοιμάζει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με το ένα να αφορά στην αύξηση της ρευστότητας στην αγορά και το δεύτερο σε μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης, όπως είπε την Τετάρτη ο Μ.Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξη Τύπου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για τον εορτασμό της Ημέρας Εμπορίου.
Ο υπουργός ανέφερε ότι το τραπεζικό σύστημα είναι γερασμένο και τόνισε τη σημασία αναμόρφωσης των χρηματοδοτικών εργαλείων που προσφέρονται σήμερα, ενώ γενικότερα αναφερόμενος στο σύστημα χρηματοδότησης της αγοράς με επιδοτήσεις, ανέφερε ότι «δεν χρειαζόμαστε φιλοδωρήματα», αλλά στοχευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία για να βγούμε από την ύφεση.
Παράλληλα, τόνισε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα καταθέσει νομοσχέδιο για τη θεσμική οργάνωση της αγοράς, τον έλεγχο του υγιούς ανταγωνισμού, την προστασία των καταναλωτών και τις «δίκαιες τιμές».
Ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι επί σειρά ετών η διαχείριση πόρων έχει οδηγήσει σε επενδύσεις χαμηλής ποιότητας και γνωστοποίησε ότι στο νέο αναπτυξιακό θα υπάρξουν κίνητρα και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πρόσθεσε ότι η κατάσταση αυτή οδήγησε και στη «δαιμονοποίηση» της επιχειρηματικότητας.
«Δεν θέλουμε να απλώσουμε ένα μεγάλο σεντόνι με επιδοτήσεις. Στοχευμένα να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις, προκειμένου να βγουν από την κρίση και να δημιουργήσουν ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο», είπε.
Τέλος, ο υπουργός σημείωσε ότι οι μισές ελληνικές επιχειρήσεις δεν έχουν τραπεζικό δανεισμό και αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο για την αναμόρφωση του συστήματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: Συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ενάντια στην ακρίβεια – Σκληρή καταστολή, αύξηση των νεκρών
- LEGO moments: Παίζουμε και χτίζουμε αναμνήσεις
- Πόσο πολύτιμες είναι οι σαρδέλες για την υγεία του σκύλου και της γάτας;
- IRIS: Πάνω από 3 εκατ. ευρώ αγορές σε φυσικά καταστήματα στον πρώτο μήνα υποχρεωτικής εφαρμογής
- Η DC «ψωνίζει» από τη Marvel για να πατήσει στην κορυφή: Ο σταρ των Avengers που θέλουν στο sequel του Batman
- Τι ισχύει με τον Γιαμπουσέλε στους Νικς: Οι «ματιές» για ανταλλαγή, ο Παναθηναϊκός και η trade deadline
- Πάτρα: Απολογούνται ο τρεις που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 30χρονου Κώστα
- Ρωσία: Χτύπησε την Ουκρανία με πύραυλο Ορέσνικ – «Απάντηση για την επίθεση στο σπίτι του Πούτιν»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 09.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442