Νέο αδιέξοδο στον ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Αττικής
Σε αδιέξοδο κατέληξε και η πρωινή συνεδρίαση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υποψηφιότητα του περιφερειάρχη Αττικής, καθώς κάθε πλευρά παρέμεινε στις θέσεις της. Στο τραπέζι βρίσκονταν τα ονόματα του Θανάση Δρίτσα και της Νάντιας Βαλαβάνη. Εν αναμονή της συνέντευξης Τύπου του Αλέκου Αλαβάνου.
Σε αδιέξοδο κατέληξε και η πρωινή συνεδρίαση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υποψηφιότητα του περιφερειάρχη Αττικής, καθώς κάθε πλευρά παρέμεινε στις θέσεις της. Στο τραπέζι βρίσκονταν τα ονόματα του Θανάση Δρίτσα και της Νάντιας Βαλαβάνη. Εν αναμονή της συνέντευξης Τύπου του Αλέκου Αλαβάνου.
Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ στη μακρά και έντονη συνεδρίαση που είχε την Τετάρτη ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία την τελική πρόταση που διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας υπέρ της υποψηφιότητας του Αλέξη Μητρόπουλου.
Εναλλακτικά προτείνεται η υποψηφιότητα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Δρίτσα, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει συμφωνία στο πρόσωπό του στην Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Τσίπρα, προβλέπεται η συμμετοχή του Αλέξη Μητρόπουλου στον συνδυασμό για την Περιφέρεια Αττικής με υποψηφιότητα του εργατολόγου στη θέση του αντιπεριφερειάρχη.
Αν υπάρξει συμφωνία στην πρόταση αυτή, τότε δεν θα προχωρήσει η πρόταση Αλαβάνου για υποψηφιότητα της κ. Βαλαβάνη.
Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, ο ΣΥΝ θα στηρίξει τον κ. Μητρόπουλο.
Εν τω μεταξύ, μιλώντας στον BHMA 99,5 ο βουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης άσκησε κριτική στον Αλέκο Αλαβάνο λέγοντας ότι «ο Αλέκος Αλαβάνος μετάνιωσε για την αποχώρησή του και προσπάθησε να επιβάλει εκβιαστικά την επιστροφή του. Επέλεξε μια πολιτική μετωπικής αντιπαράθεσης». Πρόσθεσε ότι ο κόσμος της Αριστεράς περνά «οδυνηρές ώρες».
{{{ audio1 }}}
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ηλεκτρικά πατίνια: «Μπήκαν αδόμητα, μας αιφνιδίασαν» – Τι λένε οι ειδικοί για τους κινδύνους
- Το στέλεχος των Άνδεων του χανταϊού εντοπίστηκε σε δύο ανθρώπους που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius
- «Έφυγε» από τη ζωή ο δημοσιογράφος Σταύρος Τσώχος
- Κρήτη: «Η ζωή μου σταμάτησε στις 20-10-2023»- Τι ισχυρίστηκε ο 54χρονος για τη δολοφονία του 20χρονου
- Αλ Τσαντίρι Νιουζ: Επιστρέφει στις 13 Μαΐου με καλεσμένο τον Αντώνη Ρέμο
- Σαλαμίνα: ΕΔΕ για τον αστυνομικό που παρέσυρε 12χρονη με περιπολικό
- Φουρνιέ: «Έχουμε φτάσει πολλές φορές στην πηγή, ήρθε η στιγμή να πιούμε νερό»
- Οικοτροφείο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης: Πόρισμα κόλαφος – Πλημμελής φροντίδα ασθενών και «χέρι» στις συντάξεις τους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442