Δημοπρασία εντόκων γραμματίων 26 εβδομάδων στις 14 Σεπτεμβρίου
O ΟΔΔΗΧ θα ξεκινήσει τις μηνιαίες δημοπρασίες εντόκων γραμματίων του Δημοσίου (ΕΓΔ) την Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου, με έκδοση τίτλων διάρκειας 26 εβδομάδων, όπως είπε αξιωματούχος του ΟΔΔΗΧ στο Reuters την Πέμπτη.
O ΟΔΔΗΧ θα ξεκινήσει τις μηνιαίες δημοπρασίες εντόκων γραμματίων του Δημοσίου (ΕΓΔ) την Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου, με έκδοση τίτλων διάρκειας 26 εβδομάδων, όπως είπε αξιωματούχος του ΟΔΔΗΧ στο Reuters την Πέμπτη.
«Θα ξεκινήσουμε με ΕΓΔ 26 εβδομάδων την επόμενη εβδομάδα», είπε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
«Το ποσό που θα δημοπρατηθεί θα ανακοινωθεί την Παρασκευή», προσέθεσε.
Ο ΟΔΔΗΧ είχε πει στα τέλη Αυγούστου ότι θα ξεκινήσει δημοπρασίες εντόκων γραμματίων σε μηνιαία βάση, αντί σε τριμηνιαία, από τον Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με την σχετική πρόβλεψη του Επικαιροποιημένου Μνημονίου, το Ελληνικό Δημόσιο θα εξέρχεται προς δανεισμό στις αγορές σε μηναία βάση και μάλιστα δύο φορές κάθε μήνα.
Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρεί κάθε δεύτερη Τρίτη σε δημοπρασία εξάμηνων ή ετήσιων γραμματίων και κάθε τρίτη Τρίτη του μήνα θα δημοπρατούνται γραμμάτια τρίμηνης διάρκειας.
Η αρχή θα γίνει την επόμενη Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, οπότε ο ΟΔΔΗΧ θα εκδώσει έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας. Μία εβδομάδα αργότερα, στις 21 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να προχωρήσει και σε δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων.
Μέχρι τα τέλη του έτους, το Δημόσιο θα πρέπει να αντλήσει από τις αγορές περί τα 4,5 δισ. ευρώ για την αναχρηματοδότηση βραχυπρόθεσμων δανείων, γεγονός που συνεπάγεται μηναίο δανεισμό 1,125 δισ. ευρώ περίπου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λαμία: 17χρονος κατέρρευσε σε πλατεία και πέθανε μπροστά στους φίλους του
- Η διαχείριση των hydration breaks στη La Liga
- «Πως να σκοτώσετε τη Μελάνια Τραμπ» – Βίντεο από το Ιράν ενθαρρύνει τη δολοφονία της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ
- Πυρκαγιές: Η άλλη όψη του ελληνικού καλοκαιριού
- Ο «σκοτεινός και βίαιος υπόκοσμος» της παράνομης διακίνησης ερπετών σε ένα νέο ντοκιμαντέρ
- Το φετινό Ελ Νίνιο θα είναι «το ισχυρότερο που έχει καταγραφεί ποτέ» – Κακά μαντάτα για τον καιρό μέχρι το 2027
- «Περιμένει άμεσα τον Μάγερ στην Ολλανδία η ΑΕΚ»
- Άνω Λιόσια: «Ήθελα να δω εάν είχε νερό ή βενζίνη» – Τι λέει ο 85χρονος που προκάλεσε φωτιά στο γκαράζ του σπιτιού του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/kristijan-arsov-viAo6P8yqHI-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442