Επίθεση αυτοκτονίας με επτά νεκρούς σε στρατόπεδο στη Βαγδάτη
Επίθεση με όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά με στόχο την πρώην έδρα του ιρακινού υπουργείου Άμυνας σημειώθηκε στη Βαγδάτη, τέσσερις ημέρες μετά την πλήρη ανάληψη του ελέγχου της ασφάλειας στη χώρα από τις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις. Τους επτά φτάνουν οι νεκροί, ενώ η ανταλλαγή πυροβολισμών με τους δράστες -πριν πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι- κράτησε μία ώρα. Στο κτιριακό συγκρότημα, στο οποίο εδρεύει πλέον η στρατιωτική διοίκηση της ανατολικής Βαγδάτης, είχε σημειώθεί πολύνεκρη επίθεση πριν από δύο εβδομάδες.
Επίθεση με όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά με στόχο την πρώην έδρα του ιρακινού υπουργείου Άμυνας σημειώθηκε στη Βαγδάτη, τέσσερις ημέρες μετά την πλήρη ανάληψη του ελέγχου της ασφάλειας στη χώρα από τις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις.
Οι σκοποί άνοιξαν πυρ στο παγιδευμένο αυτοκίνητο που οδήγησε προς την πύλη, σύμφωνα με τις ιρακινές Αρχές, αλλά τελικά η επίθεση κόστισε τη ζωή σε επτά άτομα (ανάμεσά τους τέσσερις στρατιώτες ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 29.
Παράλληλα, στην πύλη εφόρμησαν ξεχωριστά δύο άλλα άτομα ζωσμένα με εκρηκτικά, τα οποία πυροδότησαν έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών που, σύμφωνα με τους περίοικους, κράτησε περίπου μία ώρα.
Το στρατιωτικό συγκρότημα, πρώην έδρα του υπουργείου Άμυνας, στεγάζει και τη στρατιωτική διοίκηση ανατολικής Βαγδάτης αλλά και κέντρο νεοσυλλέκτων. Οι εκρήξεις της Κυριακής σημειώθηκαν περίπου στις 10:50 στην κεντρική πύλη.
Επίθεση στο ίδιο στρατόπεδο στις 17 Αυγούστου είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 57 νεοσύλλεκτων στρατιωτών και τον τραυματισμό 123 ατόμων.
Η πολιτική κατάσταση στο Ιράκ είναι τεταμένη, καθώς έξι μήνες μετά τις εκλογές η χώρα παραμένει σε πολιτικό κενό ενώ οι Αρχές ασφαλείας βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή μετά τη λήξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων από τις αμερικανικές δυνάμεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Λαμία: 17χρονος κατέρρευσε σε πλατεία και πέθανε μπροστά στους φίλους του
- Η διαχείριση των hydration breaks στη La Liga
- «Πως να σκοτώσετε τη Μελάνια Τραμπ» – Βίντεο από το Ιράν ενθαρρύνει τη δολοφονία της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ
- Πυρκαγιές: Η άλλη όψη του ελληνικού καλοκαιριού
- Ο «σκοτεινός και βίαιος υπόκοσμος» της παράνομης διακίνησης ερπετών σε ένα νέο ντοκιμαντέρ
- Το φετινό Ελ Νίνιο θα είναι «το ισχυρότερο που έχει καταγραφεί ποτέ» – Κακά μαντάτα για τον καιρό μέχρι το 2027
- «Περιμένει άμεσα τον Μάγερ στην Ολλανδία η ΑΕΚ»
- Άνω Λιόσια: «Ήθελα να δω εάν είχε νερό ή βενζίνη» – Τι λέει ο 85χρονος που προκάλεσε φωτιά στο γκαράζ του σπιτιού του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/kristijan-arsov-viAo6P8yqHI-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442