Σχέδιο για κατασκευή δρόμου απειλεί το διάσημο Σερενγκέτι στην Τανζανία
Η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης, ο oργανισμός που εκδίδει την Κόκκινη Λίστα των Απειλούμενων Ειδών, ζητά από την κυβέρνηση της Τανζανίας να επανεξετάσει το σχέδιο για την κατασκευή αυτοκινητόδρομου στο Σερενγκέτι, την περιοχή που φιλοξενεί τη μεγαλύτερη μετανάστευση άγριων ζώων του πλανήτη.
Η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης, ο oργανισμός που εκδίδει την Κόκκινη Λίστα των Απειλούμενων Ειδών, ζητά από την κυβέρνηση της Τανζανίας να επανεξετάσει το σχέδιο για την κατασκευή αυτοκινητόδρομου στο Σερενγκέτι, την περιοχή που φιλοξενεί τη μεγαλύτερη μετανάστευση άγριων ζώων του πλανήτη.
Ο δρόμος θα εμπόδιζε δύο εκατομμύρια ζέβρες και γκνου να φτάσουν στους νερόλακκους από τους οποίους εξαρτώνται την ξηρή περίοδο, αναφέρει το περιοδικό New Scientist.
Σύμφωνα με τη Ζωολογική Εταιρεία της Φρανκφούρτης, ο πληθυσμός των γκνου (είδος αφρικανικής αντιλόπης) θα μειωνόταν στο ένα τέταρτο των σημερινών επιπέδων.
Επιπλέον, τα οχήματα που κινούνται στο δρόμο θα κινδύνευαν από συγκρούσεις με τα άγρια ζώα, και τα φορτηγά που μεταφέρουν οικόσιτα ζώα θα μπορούσαν να μεταδώσουν ασθένειες στο ευαίσθητο οικοσύστημα.
Η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) ζήτησε από την κυβέρνηση να παγώσει το σχέδιο για το Εθνικό Πάρκο του Σερενγκέτι, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί μελέτη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Στο σχέδιο αντιδρά και το Ίδρυμα για την Αφρικανική Άγρια ζωή, το οποίο ζητά να μετακινηθεί η πορεία του δρόμου νότια του πάρκου ώστε να αποφύγει τη μεταναστευτική διαδρομή.
Σε πρόσφατη ομιλία του, όμως, ο Τανζανός πρόεδρος Τζακάια Κικουέτε δήλωσε ότι η μεγαλύτερη υποχώρηση που μπορεί να κάνει είναι να μην ασφαλτοστρώσει το δρόμο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εύβοια: Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στην παραλία Μουρτερή
- Ένοχοι οι δύο αστυνομικοί για τον βιασμό 19χρονης στο ΑΤ Ομονοίας
- Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για τους κινδύνους για την υγεία των επιζώντων των δύο σεισμών στη Βενεζουέλα
- Ο Μόουζες Ράιτ υπογράφει στην Μπαρτσελόνα και πληρώνει τη ρήτρα του για να πάει στη Μιλάνο
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό, καθυστερήσεις στο λιμάνι του Πειραιά
- «Το Ιράν σχεδιάζει να δολοφονήσει τον Τραμπ», υποστηρίζει το Ισραήλ
- Χάος στο Παρίσι: Επεισόδια μετά την πρόκριση της Γαλλίας στα ημιτελικά του Μουντιάλ (vids)
- Ο «εξευρωπαϊσμός» του ΝΑΤΟ – Η Ευρώπη, ο στόχος του 5% των αμυντικών δαπανών και το πολλαπλό κόστος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442