Σε σύλληψη ηγετικού στελέχους της ρωσικής αντιπολίτευσης προχώρησαν οι Αρχές
Τον αντιπολιτευόμενο και επικριτή του Κρεμλίνου Μπόρις Νέμτσοφ και αρκετά ακόμα άτομα συνέλαβε η ρωσική αστυνομία σε διαδήλωση στη Μόσχα υπέρ του δικαιώματος ελεύθερης συνάθροισης, το οποίο υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι περιορίζεται από τη ρωσική κυβέρνηση.
Τον αντιπολιτευόμενο και επικριτή του Κρεμλίνου Μπόρις Νέμτσοφ και αρκετά ακόμα άτομα συνέλαβε η ρωσική αστυνομία σε διαδήλωση στη Μόσχα υπέρ του δικαιώματος ελεύθερης συνάθροισης, το οποίο υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι περιορίζεται από τη ρωσική κυβέρνηση.
Η αστυνομία συνέλαβε τον πολιτικό Μπ.Νέμτσοφ όταν αυτός άρχισε να μοιράζει αντίγραφα έκθεσης που επέκριναν τον Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν.
Δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και φώναζαν «Ρωσία χωρίς τον Πούτιν».
Στην διαδήλωση συμμετείχαν και τέσσερις ευρωβουλευτές, οι οποίοι καταδίκασαν τη ρωσική αστυνομία.
«Καταπάτηση» των δικαιωμάτων χαρακτήρισε η Χάιντι Χαουτάλα, πρόεδρος της υποεπιτροπής της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Μάλιστα, ευρωβουλευτής από την Ολλανδία δέχθηκε την επίθεση αστυνομικών.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι Αρχές θα συνεχίσουν να διαλύουν τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης, εκτός και εάν αυτή αποκτήσει επίσημη άδεια να διαδηλώνει.
«Θα δεχτείτε επίθεση με γκλοπ. Και αυτό είναι» απείλησε τους διαδηλωτές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ξάνθη: Οι οικονομικές διαφορές πίσω από τη δολοφονία του 69χρονου
- Υποκλοπές: Αδυναμία των θεσμών να κάνουν την δουλειά τους – Τι λέει ο δικηγόρος των θυμάτων των παρακολουθήσεων
- Έχω παιδιά: Μια βουτιά στο παρελθόν
- Η πρώτη εκτίμηση για τον τραυματισμό του Κένι στον ΠΑΟΚ
- Νέα σύσκεψη στο υπ. Άμυνας υπό τον Δένδια για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
- Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα, παραβίασε φανάρι και STOP, συγκρούστηκε με άλλο ΙΧ και κατέληξε σε τοίχο
