
Στα 770 εκατ. ευρώ η υστέρηση στα έσοδα, λέει το υπουργείο Οικονομικών
Κανένα νέο μέτρο δεν πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του 2010, πλην όσων έχουν καταγραφεί στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, παρά το πραγματικό έλλειμμα στα έσοδα, ύψους 770 εκατ. ευρώ, δηλώνει ο υφυπουργός Οικονομικών. Η όποια υστέρηση στα έσοδα θα αναπληρωθεί με περιστολή δαπανών, διαβεβαιώνει ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος.
Στα 770 εκατ. ευρώ ανέρχεται η υστέρηση στα δημόσια έσοδα, όπως είπε την Τρίτη ο υφυπουργός Οικονομικών Φ.Σαχινίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.
«Αυτή τη στιγμή υπάρχει υστέρηση 770 εκατομμύρια ευρώ στα έσοδα», ανέφερε ο κ. Σαχινίδης, προσθέτοντας πως «θα πρέπει να περιμένουμε και τους υπόλοιπους μήνες, ώστε να δούμε αν η υστέρηση αυτή είναι πραγματική και αν δημιουργεί προβλήματα».
Ο υφυπουργός Οικονομικών επανέλαβε την κυβερνητική θέση ότι δεν ληφθούν πρόσθετα μέτρα εντός του 2010, πέρα αυτών που προβλέπονται στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο.
«Κανένα νέο μέτρο μέχρι το τέλος του 2010 -πλην όσων έχουν καταγραφεί στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο- δεν θα πάρει η κυβέρνηση, παρά το πραγματικό έλλειμμα στα έσοδα», σημείωσε.
Ο κ. Σαχινίδης είπε, τέλος, ότι αποτελεί κεντρική απόφαση να μην αφεθούν επιχειρήσεις και αγορά να αντιμετωπίσουν προβλήματα, προαναγγέλλοντας, εμμέσως πλην σαφώς, κυβερνητική παρέμβαση.
Τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά στα έσοδα εξέφρασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
Ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι τα έσοδα είναι αυξημένα σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα, αλλά επεσήμανε ότι η υστέρηση που παρουσιάζεται σε αυτά, οφείλεται στο ότι δεν έχουν υπολογιστεί συγκεκριμένα έσοδα από συγκεκριμένους στόχους και συγκεκριμένη φορολογία.
Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι στο τέλος και μέχρι ενός βαθμού, τα έσοδα θα ανταποκρίνονται στους στόχους της κυβέρνησης και ότι από εκεί και πέρα θα υπάρχει μια αναπλήρωση, από περιστολή περαιτέρω δαπανών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Super League: Η βαθμολογία των playoffs μετά τις νίκες ΑΕΚ και Ολυμπιακού
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-2: Εξαιρετικοί οι «ερυθρόλευκοι» στη Λεωφόρο, έμειναν «ζωντανοί» για τον τίτλο!
- O άγνωστος «βασιλιάς των χημικών» που είναι εγκλωβισμένος στα στενά του Ορμούζ
- Τελικά, τα αρχαία ζάρια 12.000 ετών ήταν τζόγος ή απλώς ανάγκη για παιχνίδι;
- Από τον Β’ Παγκόσμιο μέχρι σήμερα, οι ισχυροί της οικονομίας ευθυγραμμίζονται με την εξουσία
- Τροχαίο στη Λιοσίων: Σεσημασμένος για διακίνηση ναρκωτικών ο ανήλικος που παρέσυρε και εγκατέλειψε τη 16χρονη


