Συλλήψεις ακτιβιστών στη συναυλία των U2 στη Μόσχα
Συλλήψεις ακτιβιστών της Διεθνούς Αμνηστίας στιγμάτισαν την πρώτη συναυλία του διάσημου ροκ συγκροτήματος U2 στη Ρωσία. Η αστυνομία οδήγησε επίσης εθελοντές του ίδιου του φιλανθρωπικού ιδρύματος των U2 έξω από το στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας, ενώ «ξηλώθηκαν» και οι σκηνές που είχε στήσει το παράρτημα της Greenpeace στη Ρωσία.
Συλλήψεις ακτιβιστών της Διεθνούς Αμνηστίας στιγμάτισαν την πρώτη συναυλία του διάσημου ροκ συγκροτήματος U2 στη Ρωσία. Η αστυνομία οδήγησε επίσης εθελοντές του ίδιου του φιλανθρωπικού ιδρύματος των U2 έξω από το στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας, ενώ «ξηλώθηκαν» και οι σκηνές που είχε στήσει το παράρτημα της Greenpeace στη Ρωσία.
Εκπρόσωπος των ρωσικών αστυνομικών δυνάμεων δήλωσε ότι οι ακτιβιστές της Διεθνούς Αμνηστίας δεν είχαν άδεια να μοιράσουν φυλλάδια έξω από το χώρο του σταδίου.
Ο επικεφαλής του παραρτήματος της οργάνωσης στη Μόσχα, Σεργκέι Νικιτίν, δήλωσε από πλευράς του ότι οι μάνατζερ των U2 είχαν διαβεβαιώσει τη Διεθνή Αμνηστία πως υπήρχαν οι απαιτούμενες άδειες.
Οι ακτιβιστές τέθηκαν υπό κράτηση πριν αρχίσει η συναυλία, το βράδυ της Τετάρτης, και έκτοτε έχουν αφεθεί ελεύθεροι, αναφέρει σχετικά το BBC.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Agence France-Presse μετέδωσε επίσης ότι η αστυνομία έβγαλε από το στάδιο εθελοντές του φιλανθρωπικού ιδρύματος των U2, ONE Campaign against AIDS.
«Δεν μας επετράπη να συγκεντρώσουμε υπογραφές και να μιλήσουμε στον κόσμο. Οι δραστηριότητές μας ήταν συμφωνημένες με τους U2» δήλωσε ο διευθυντής του ιδρύματος Ιβάν Μπλοκόφ.
Ο Σεργκέι Νικιτίν συμπλήρωσε με τη σειρά του ότι η Διεθνής Αμνηστία ήταν παρούσα σε πολλές από τις συναυλίες του ιρλανδικού ροκ συγκροτήματος στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας του.
«Δεν γνωρίζω εάν ο Μπόνο ξέρει τι μας συνέβη. Ήταν μία τυπική δημόσια εκδήλωση, την οποία η οργάνωση πραγματοποιεί σε κάθε πόλη που εμφανίζονται οι U2» ανέφερε.
Κατά τη διάρκεια της συναυλίας ο Μπόνο κάλεσε στη σκηνή τον διάσημο Ρώσο ροκ σταρ -και πολέμιο του Κρεμλίνου- Γιούρι Σέβτσουκ για μία εκτέλεση του Knockin’ on Heaven’s Door.
Την Κυριακή ο Ρώσος τραγουδιστής είχε εμφανιστεί σε απαγορευμένη συναυλία στο κέντρο της Μόσχας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για αμφιλεγόμενα σχέδια (που αποσύρθηκαν) κατασκευής αυτοκινητόδρομου που απειλούσε δάσος στην περιφέρεια της Μόσχας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έκτακτο επίδομα παιδιού: Δεύτερος κύκλος πληρωμών τον Αύγουστο
- Ρωσία: Ουκρανική επίθεση με drone σε πολυκατοικία – Αναφορές για πιθανά θύματα
- Συνταγή: Μακαρόνια με κοκκινιστά κεφτεδάκια
- Η SpaceX έχασε 1,2 τρισ. κεφαλαιοποίηση σε ένα μήνα – Γερό «ξεπούλημα» στις μετοχές Τεχνητής Νοημοσύνης
- Ηπατίτιδα: Πλήρης έλεγχος ή και θεραπεία σε μια ασθένεια που δεν κάνει διακρίσεις
- Πώς τα δάση της Γαλλίας και της Ισπανίας μετατράπηκαν σε «προσάναμμα» – Οι άνεμοι και η «τέλεια καταιγίδα»
- Το γυάλινο μπολ που εξηγεί γιατί τα drones της Τεχεράνης επιβιώνουν των βομβαρδισμών
- Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε 13 περιοχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/kristijan-arsov-viAo6P8yqHI-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442