Στο υψηλότερο επίπεδο της τριετίας η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία
Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2007 ανήλθε τον Αύγουστο, στη Γερμανία, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης του Ινστιτούτου Ifo, καθώς η επέκταση-ρεκόρ που σημείωσε η γερμανική οικονομία στο δεύτερο τρίμηνο (2,2%) περιορίζει τις ανησυχίες για σημαντική επιβράδυνση μέχρι το τέλος του 2010.
Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2007 ανήλθε τον Αύγουστο, στη Γερμανία, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης του Ινστιτούτου Ifo, καθώς η επέκταση-ρεκόρ που σημείωσε η γερμανική οικονομία στο δεύτερο τρίμηνο (2,2%) περιορίζει τις ανησυχίες για σημαντική επιβράδυνση μέχρι το τέλος του 2010.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης ανήλθε στις 106,7 μονάδες, από 106,2 τον Ιούλιο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στις 105,7 μονάδες, σύμφωνα με το Bloomberg.
Ο οικονομολόγος του Ifo, Κλάους Αμπέργκερ, δήλωσε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας αναμένεται να επιβραδυνθεί στο δεύτερο εξάμηνο, αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό, εκτιμώντας ότι η ανάπτυξη θα εισέλθει σε περίοδο ομαλοποίησης.
Όπως είπε ακόμα, οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για τη γερμανική οικονομία προέρχονται κυρίως από το εξωτερικό, και συγκεκριμένα από την πορεία της αμερικανικής και των ασιατικών οικονομιών.
Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, το ευρώ ανήλθε έως τα 1,2725 δολάρια, από 1,2689 προηγουμένως και 1,2630 νωρίτερα, όταν ανακοινώθηκε η υποβάθμιση της Ιρλανδίας από την Standard & Poor’s.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άργος: Η στιγμή των πυροβολισμών κατά του 20χρονου από αστυνομικούς – Συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο
- Οι Bone Thugs-N-Harmony απέκτησαν αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ακυρώθηκε η διαγραφή Πολάκη και η στήριξη στην ΕΛΑΣ – Ραντεβού των «κομμένων» με την πλειοψηφία για το τελικό ξεκαθάρισμα
- Μαρφίν: «Ανορθόδοξη η δίωξη, εξυπηρετεί πολιτική σκοπιμότητα» – Τι λέει η δικηγόρος των συλληφθέντων
- Θάνατος Β. Νέστορα: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τους συλληφθέντες – Συνεχίζονται οι έρευνες και για άλλα άτομα
- Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου επιστρέφει στην Επίδαυρο με το έργο Ίων του Ευριπίδη
- Κικίλιας: Η Κάλυμνος πρέπει να έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση όλο το χρόνο – Τετραετής ορίζοντας για τις άγονες γραμμές
- Αλβανία: Ύποπτος και για πλαστογράφηση τίτλων ο επιχειρηματίας που πούλησε γη για το θέρετρο του Κούσνερ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442