Η ισραηλινή αστυνομία συνέστησε την απαγγελία κατηγοριών για διαφθορά εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Εχούντ Όλμερτ ο οποίος εμπλέκεται σε σκάνδαλο κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δημάρχου της Ιερουσαλήμ, έγινε γνωστό τη Δευτέρα.

Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορείται για απάτη όπως και ότι δωροδοκήθηκε με 700.000 ευρώ για να προωθήσει την κατασκευή κτιρίων σε περιοχή της Ιερουσαλήμ, σε ένα σκάνδαλο που έγινε γνωστό ως «Holyland».

Η εισαγγελία πρέπει στη συνέχεια να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει τις συστάσεις της αστυνομίας.

Εκτός του Όλμερτ η αστυνομία συστήνει τη παραπομπή άλλων 13 ατόμων (όλων με το αδίκημα της δωροδοκίας), ανάμεσά τους τον πρώην διευθυντή του γραφείου του κ. Όλμερτ, τον πρώην δήμαρχο της Ιερουσαλήμ Ούρι Λουπολιάνσκι και τον πρώην γενικό διευθυντή της Hapoalim, της μεγαλύτερης ισραηλινής τράπεζας.

Από τη πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Εχούντ Όλμερτ, Αμίρ Νταν επέκρινε την αστυνομία ότι μετά από «σχεδόν ένα χρόνο εντατικών προσπαθειών δεν είχε το θάρρος να κλείσει αυτήν την υπόθεση», συμπληρώνοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός «ουδέποτε έλαβε ή ζήτησε δωροδοκίες».

Η υπόθεση σημάδεψε τους τελευταίους μήνες της πρωθυπουργίας του Όλμερτ καθώς οι Αρχές τον είχαν καλέσει επανειλημμένα να δώσει εξηγήσεις ενώ ακόμα ήταν πρωθυπουργός. Τελικά ανακοίνωσε τη παραίτησή του προς το τέλος του 2008.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Γράψτε το σχόλιο σας