Λιθοβολισμός μέχρι θανάτου για ζευγάρι Αφγανών που καταδικάστηκε για μοιχεία
Ζευγάρι Αφγανών που είχε κατηγορηθεί για μοιχεία από τους ταλιμπάν λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου στην επαρχία Κουντούζ στο βόρειο Αφγανιστάν.
Ζευγάρι Αφγανών που είχε κατηγορηθεί για μοιχεία από τους ταλιμπάν λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου στην επαρχία Κουντούζ στο βόρειο Αφγανιστάν.
Μια νεαρή 23 ετών, αρραβωνιασμένη, και ένας νυμφευμένος άνδρας 28 ετών καταδικάσθηκαν από τους Ταλιμπάν σε λιθοβολισμό στο παζάρι του χωριού Μουλά Κούλι της περιοχής Ιμάμ Σαχίμπ.
Το ζευγάρι είχε εγκαταλείψει το χωριό, αλλά επέστρεψε όταν έλαβε τη διαβεβαίωση, έπειτα από συνεδρίαση της τοπικής ζίργκα, ότι για το παράπτωμα θα καταβάλει πρόστιμο.
Αμέσως μετά την επιστροφή τους συνελήφθησαν από τους Ταλιμπάν και καταδικάσθηκαν σε θάνατο διά λιθοβολισμού.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής, οι Ταλιμπάν «έφεραν το ζευγάρι στο παζάρι και στη συνέχεια τους λιθοβόλησαν, διότι είχαν κατηγορηθεί για μοιχεία».
«Μεγάλο πλήθος παρακολουθούσε […] Οι Ταλιμπάν ανάγκασαν τη γυναίκα και τον άνδρα να σταθούν όρθιοι και άρχισαν να πετούν πέτρες. Ζήτησαν και από μας να πετάμε πέτρες. Έπειτα από λίγη ώρα, οι Ταλιμπάν έφυγαν. Η γυναίκα ήταν νεκρή, αλλά ο άνδρας ζούσε. Κάποιοι Ταλιμπάν πλησίασαν και τον πυροβόλησαν τρεις φορές. Οι Ταλιμπάν προειδοποίησαν τους χωρικούς ότι εάν διαπράξουν αντι-ισλαμικές πράξεις, αυτή θα είναι η τύχη τους» είπε.
Στις 9 Αυγούστου, οι αφγανικές αρχές και οργανώσεις για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγόρησαν τους Ταλιμπάν ότι μαστίγωσαν πριν εκτελέσουν δημόσια με τρεις σφαίρες στο κεφάλι μια Αφγανή, χήρα και έγκυο.
Η επαρχία Κουντούζ, όπου δεν φθάνει η κεντρική εξουσία της Καμπούλ, είναι προπύργιο των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα. Οι Ταλιμπάν ασκούν εξουσία μέσω μιας σκιώδους κυβέρνησης, αποτελούμενης από δικαστές, φοροεισπράκτορες, κυβερνήτες και διοικητές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- ΟΟΣΑ: Πρόβλεψη για επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας και πληθωρισμό στο 4,2%
- Η Θεοπούλα έγινε «ΕΛΑΣίτισσα»… και κάνει θραύση
- «Έφυγε» η Ελένη Ζέτου
- Τεχνική συνάντηση Ευρωπαϊκού έργου στο Δήμο Ηγουμενίτσας
- Ηθοποιός του How I Met Your Mother καταδικάστηκε σε ισόβια για απόπειρα δολοφονίας πρώην συντρόφου του
- Το τελευταίο αντίο στον Νίκο Ταγαρά – Παρουσία Μητσοτάκη και Σαμαρά η κηδεία
- Ναζίμ Χικμέτ: Πνεύμα ελεύθερο, δημιουργικό, φωτεινό
- Φινάλε με πρωτιά για το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» με τον Λάκη Λαζόπουλο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 03.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-benjaminfarren-11727472-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442