Τα πρώτα βήματά τους προς τη ζωή έκαναν οι νεογέννητες θαλάσσιες χελώνες στη Ζάκυνθο
Ξεκίνησαν και φέτος το μακρύ ταξίδι τους οι θαλάσσιες χελώνας στην παραλία Καλαμακίου της Ζακύνθου. Το βράδυ της 21 Ιουλίου τέσσερα χελωνάκια άφησαν τα ίχνη τους στην άμμο. Κάθε χρόνο χιλιάδες caretta caretta ξεκινούν το ταξίδι προς την θάλασσα, από αυτά όμως μόνο μία στις χίλιες υπολογίζεται καταφέρνει να επιβιώσει.
Ξεκίνησαν και φέτος το μακρύ ταξίδι τους οι θαλάσσιες χελώνας στην παραλία Καλαμακίου της Ζακύνθου.
Το βράδυ της 21 Ιουλίου τέσσερα χελωνάκια άφησαν τα ίχνη τους στην άμμο, γεγονός που αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη για την ερευνητική ομάδα του ΑΡΧΕΛΩΝ και του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου.
Την επόμενη μέρα ακολούθησε η δεύτερη εκκόλαψη φωλιάς στην παραλία του Καλαμακίου.
Η εκκόλαψη και των υπόλοιπων φετινών φωλιών θα συνεχιστεί μέχρι και τον Οκτώβρη.
Κάθε χρόνο χιλιάδες caretta caretta ξεκινούν το ταξίδι προς την θάλασσα, από αυτά όμως μόνο μία στις χίλιες υπολογίζεται ότι θα καταφέρει να επιβιώσει και να επιστρέψει ως ενήλικη χελώνα στον τόπο γέννησής της μετά από 25 με 30 χρόνια για να συνεχιστεί ο κύκλος ζωής της.
Όταν τα χελωνάκια βγαίνουν από τη φωλιά τους, είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχουν φώτα στο πίσω μέρος της παραλίας, γιατί τα αποπροσανατολίζουν, δεν καταφέρνουν να φτάσουν στη θάλασσα και πεθαίνουν από εξάντληση και αφυδάτωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ενεργοποιείται μόνιμο πλαίσιο ενίσχυσης των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας
- Η πριγκίπισσα Ιμάν της Ιορδανίας και ο Τζαμίλ Αλεξάντερ Θερμιώτης περιμένουν το δεύτερο παιδί τους
- Για «λαϊκισμό» μιλάει ο Μητσοτάκης της αισχροκέρδειας – Με «καρφιά» για το ΠΑΣΟΚ «ομολογεί» τον φόβο ΝΔ για την επάνοδο Τσίπρα
- Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή
- Για πρώτη φορά, γεωλόγοι είδαν τον γήινο φλοιό να σκίζεται και να απελευθερώνει λάβα
- Ο Οκέκε παραμένει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
- Το θέμα της πώλησης των F-35 στην Τουρκία έβαλε ο Δένδιας σε συνάντηση του με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου
- Το «αντίο» της ΕΛΑΣ στην Πάολα Ρεβενιώτη – «Αφιέρωσε τη ζωή της στον αγώνα για αξιοπρέπεια, ορατότητα και ελευθερία»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)











































![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442