Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η «Σέχτα Επαναστατών» ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του Σ.Γκιόλια

Η «Σέχτα Επαναστατών» ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του Σ.Γκιόλια

Την ευθύνη για τη δολοφονία του Σ.Γκιόλια ανέλαβε η «Σέχτα Επαναστατών» με προκήρυξη που έστειλε το μεσημέρι της Τρίτης στην εφημερίδα «Τα Νέα». Στην επτασέλιδη προκήρυξη οι συντάκτες επιχειρούν να δικαιολογήσουν τη δολοφονία, ενώ χρησιμοποιούν και βαρείς χαρακτηρισμούς σε βάρος δημοσιογράφων και εκδοτών που αναφέρουν ονομαστικά.

Την ευθύνη για τη δολοφονία του Σ.Γκιόλια ανέλαβε η «Σέχτα Επαναστατών» με προκήρυξη που έστειλε το μεσημέρι της Τρίτης στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Ολόκληρη η επτασέλιδη προκήρυξη, γραμμένη σε ιδιαίτερα σκληρό και κυνικό ύφος, θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα την Τετάρτη.

Οι συντάκτες του κειμένου, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ, επιχειρούν να δικαιολογήσουν τη δολοφονία Γκιόλια, ενώ χρησιμοποιούν βαρείς
χαρακτηρισμούς για μία σειρά δημοσιογράφων και εκδοτών, όπως οι Π.Κωστόπουλος, Θ.Αναστασιάδης, Μ.Τριανταφυλλόπουλος, Ν.Χατζηνικολάου,
Γ.Κουρής, Δ.Κοντομηνάς.

Παράλληλα, το κείμενο περιέχει και σχόλια κατά αστυνομικών, εισαγγελέων,
σωφρονιστικών υπαλλήλων, διευθυντών φυλακών και κοινωνικών λειτουργών
που εργάζονται σε φυλακές.

Η προκήρυξη, γραμμένη σε υπολογιστή, βρίσκεται ήδη στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας και εξετάζεται, προκειμένου στη συνέχεια να την παραλάβουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και να την μελετήσουν.

Εν τω μεταξύ, η Αντιτρομοκρατική συνεχίζει τις έρευνες για τη δολοφονία. Από τα έως στιγμής στοιχεία οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει ότι στην «επιχείρηση» πήραν μέρος τρία άτομα, από τα οποία δύο περίμεναν το
δημοσιογράφο στην είσοδο και το τρίτο στο δρόμο κοντά στο κλεμμένο
αυτοκίνητο, με το οποίο διέφυγαν.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο Σωκράτης Γκιόλιας δέχθηκε και τις 16 σφαίρες στο σώμα.

Οι περισσότερες είχαν πύλη εισόδου από πίσω, γεγονός που σημαίνει ότι
προσπάθησε να διαφύγει και ο ένας από τους τρομοκράτες συνέχιζε να τον
πυροβολεί. Ο δεύτερος τού έριξε τη χαριστική βολή με τρεις σφαίρες στο
κεφάλι.

Καταδίκη από τα κόμματα

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης, με αφορμή την προκήρυξη και την ανάληψη ευθύνης της τελευταίας τρομοκρατικής δολοφονικής επίθεσης κατά του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια από την οργάνωση «ΣΕΧΤΑ», καταδίκασαν την τρομοκρατία.

«Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται αλλά ενισχύεται μέσα από τη συλλογική προσπάθεια του ελληνικού λαού για αγώνα ενάντια στη τρομοκρατία, που θα συνεχίσουμε απαρέγκλιτα και με επιτυχία», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής.

«Οι απειλές εναντίον πολιτικών, δημοσιογράφων, εκδοτών και διευθυντών φυλακών δείχνουν ότι κάτι πάει να αλλάξει στο τρόπο που κάποιοι με το αρρωστημένο μυαλό τους θέλουν να τρομοκρατήσουν. Η κυβέρνηση θα έχει την αρωγή και τη στήριξη όλων να κάνει όσο γίνεται γρηγορότερα τη δουλειά της και να δώσει γρήγορα λύση στη δαμόκλεια σπάθη της τρομοκρατίας. Η σημερινή ανακοίνωση της οργάνωσης πρέπει να μας κινητροδοτήσει να κάνουμε όλοι αυτό που έχουμε ευθύνη απέναντι στη κοινωνία», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος.

«Αυτές οι τρομοκρατικές οργανώσεις αποτελούν χειραγωγία στο σύστημα και αποπροσανατολίζουν το λαό αλλά δεν θα τους περάσει. Είναι χρέος της κυβέρνησης να τους αποκαλύψει και να μάθουμε κάποια στιγμή την αλήθεια, όπως έγινε όταν αποκαλύφθηκε ότι το διαμέρισμα που κρατούνταν ο Αλντο Μόρο ήταν ενοικιασμένο από τη ΣΙΑ», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

«Το δικό μας το μήνυμα που πρέπει να τους στείλουμε είναι ότι με την τελευταία τρομοκρατική ενέργεια τους δεν κέρδισαν απολύτως τίποτα. Το μόνο που αποκόμισαν είναι κοινωνική απέχθεια και καθολική άρνηση των πολιτών να αποδεχθούν τέτοιου είδους ενέργειες που βάφονται με το αίμα», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης.

«Η είδηση ότι η Σέχτα Επαναστατών αναλαμβάνει την ευθύνη για την δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια αποδεικνύει ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η τρομοκρατία απειλεί ευθέως τους δημοκρατικούς μας κανόνες», αναφέρει η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της.

Καταδικάζει επίσης «κάθε μορφή βίας γιατί αντιστρατεύεται της αξίας της Δημοκρατίας» και καλεί «όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, τα πολιτικά κόμματα και τους συνδικαλιστικούς φορείς να διαμορφώσουν ένα μαχητικό μέτωπο απέναντι στην τρομοκρατία, με πολιτικές πρωτοβουλίες και κοινωνικές δράσεις».

«Η κοινωνία είναι απέναντι στην τρομοκρατία», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024