Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας «δεν συνδέονται με τον παιδικό καρκίνο»
Τα περιστατικά παιδικού καρκίνου δεν είναι συχνότερα στις οικογένειες
που ζουν κοντά σε σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας, καταλήγει η
μεγαλύτερη ως σήμερα μελέτη για το θέμα. Οι ερευνητές εξέτασαν δεδομένα και για τις 81.781 κεραίες που λειτουργούσαν στη Βρετανία το διάστημα 1996-2001.
Τα περιστατικά παιδικού καρκίνου δεν είναι συχνότερα στις οικογένειες που ζουν κοντά σε σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας, καταλήγει η μεγαλύτερη ως σήμερα μελέτη για το θέμα.
«Δεν εντοπίσαμε ενδείξεις ότι τα παιδιά των μητέρων οι οποίες ζούσαν κοντά σε σταθμό βάσης στη διάρκεια της εγκυμοσύνης αντιμετώπιζαν μεγαλύτερο κίνδυνο καρκίνου» ανέφερε στο Reuters ο Πολ Έλιοτ, μέλος της ερευνητικής ομάδας στο Imperial College του Λονδίνου.
Η μελέτη εξέτασε δεδομένα που αφορούν όλες τις 81.781 κεραίες κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούσαν στη Βρετανία το διάστημα 1996-2001. Τα δεδομένα αυτά αντιστοιχήθηκαν με επιδημιολογικά στοιχεία για 7.000 νήπια σε όλη τη χώρα.
Τα νήπια που εμφάνισαν καρκίνο πριν από την ηλικία των πέντε ετών δεν ήταν πιθανότερο να είχαν γεννηθεί κοντά σε κεραία.
Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύονται στο British Medical Journal, έρχονται να προστεθούν σε άλλες έρευνες που αθωώνουν τα κινητά τηλέφωνα.
Οι περισσότερες επιδημιολογικές μελέτες δεν δείχνουν αύξηση του κινδύνου από τη χρήση κινητού, ωστόσο ορισμένες μελέτες σε κυτταρικό επίπεδο έχουν εντοπίσει δυνητικά επικίνδυνες βλάβες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλλαγή ώρας έναρξης στο Μεξικό – Αγγλία λόγω… κεραυνών!
- Η Porsche ενδέχεται να περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας, πέρα από αυτές που είχαν ήδη ανακοινωθεί
- «Σκάνδαλο στο Μουντιάλ»: Η κόκκινη κάρτα του Μπαλογκάν ακυρώθηκε μετά από τηλεφώνημα του Τραμπ στον Ινφαντίνο
- Γαλλία: Διάρρηξη στο μουσείο Λαλίκ – Εκλεψαν κοσμήματα «μερικών εκατομμυρίων» ευρώ
- Τουρκία: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ – Στις 8 Ιουλίου η συνεδρίαση των ηγετών
- Βραζιλία-Νορβηγία 1-2: Ο Χάαλαντ σκόρπισε την Σελεσάο και οι «Βίκινγκ» έγραψαν ιστορία – Σούπερ βόμβα! (vid)
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν 16χρονο Παλαιστίνιο – Το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Μία λύση – ανάσα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442