Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας «δεν συνδέονται με τον παιδικό καρκίνο»
Τα περιστατικά παιδικού καρκίνου δεν είναι συχνότερα στις οικογένειες
που ζουν κοντά σε σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας, καταλήγει η
μεγαλύτερη ως σήμερα μελέτη για το θέμα. Οι ερευνητές εξέτασαν δεδομένα και για τις 81.781 κεραίες που λειτουργούσαν στη Βρετανία το διάστημα 1996-2001.
Τα περιστατικά παιδικού καρκίνου δεν είναι συχνότερα στις οικογένειες που ζουν κοντά σε σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας, καταλήγει η μεγαλύτερη ως σήμερα μελέτη για το θέμα.
«Δεν εντοπίσαμε ενδείξεις ότι τα παιδιά των μητέρων οι οποίες ζούσαν κοντά σε σταθμό βάσης στη διάρκεια της εγκυμοσύνης αντιμετώπιζαν μεγαλύτερο κίνδυνο καρκίνου» ανέφερε στο Reuters ο Πολ Έλιοτ, μέλος της ερευνητικής ομάδας στο Imperial College του Λονδίνου.
Η μελέτη εξέτασε δεδομένα που αφορούν όλες τις 81.781 κεραίες κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούσαν στη Βρετανία το διάστημα 1996-2001. Τα δεδομένα αυτά αντιστοιχήθηκαν με επιδημιολογικά στοιχεία για 7.000 νήπια σε όλη τη χώρα.
Τα νήπια που εμφάνισαν καρκίνο πριν από την ηλικία των πέντε ετών δεν ήταν πιθανότερο να είχαν γεννηθεί κοντά σε κεραία.
Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύονται στο British Medical Journal, έρχονται να προστεθούν σε άλλες έρευνες που αθωώνουν τα κινητά τηλέφωνα.
Οι περισσότερες επιδημιολογικές μελέτες δεν δείχνουν αύξηση του κινδύνου από τη χρήση κινητού, ωστόσο ορισμένες μελέτες σε κυτταρικό επίπεδο έχουν εντοπίσει δυνητικά επικίνδυνες βλάβες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σαμαράς για υποκλοπές: Εξευτελίζετε τους θεσμούς και τη ΝΔ κ. Μητσοτάκη – Δεν είστε ηγεμόνας είστε πρωθυπουργός
- Η απάντηση του Τζόλη στα σενάρια για Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vids)
- Νίκος Μάστορας: Πέθανε ο δημοσιογράφος, 62 χρόνων – Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
- Ο Στίβεν Κόλμπερτ στο τελευταίο επεισόδιο του «The Late Show»: Συγκίνηση, γέλιο, καλεσμένοι-έκπληξη, σιωπή
- Το παρεμπίπτων ζήτημα και ο ελιγμός της ΝΔ με τους «151» – Έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης που αποχώρησε
- Φουρνιέ: «Το πιο δύσκολο σε ένα Final Four είναι να κερδίσεις» (vid)
- Σε έξαρση η σύφιλη και η γονόρροια στην Ευρώπη – Απότομη άνοδος και στην Ελλάδα
- Θεσσαλονίκη: Νταλίκα έπεσε σε κανάλι – Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 22.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442