Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν
Νόμο που θα καταργεί τα χρυσόβουλα των μοναστηριών ζητά η Αλέκα Παπαρήγα
«Δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν» δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αναφερόμενη στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου. Πρόσθεσε ότι εάν η κυβέρνηση αποφάσιζε με νόμο να καταργήσει τα χρυσόβουλα και να πάρει το Δημόσιο πίσω εκτάσεις, τις οποίες τα μοναστήρια κατέχουν «με το έτσι θέλω», το ΚΚΕ θα στήριζε μια τέτοια απόφαση.
«Δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν» δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αναφερόμενη στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου. Πρόσθεσε ότι εάν η κυβέρνηση αποφάσιζε με νόμο να καταργήσει τα χρυσόβουλα και να πάρει το Δημόσιο πίσω εκτάσεις, τις οποίες τα μοναστήρια κατέχουν «με το έτσι θέλω», το ΚΚΕ θα στήριζε μια τέτοια απόφαση.
«Θα μπορούσαν όλα τα κόμματα να συμφωνήσουν, ή τουλάχιστον εμείς να συμφωνούσαμε, αν η κυβέρνηση έφερνε ένα νόμο που έλεγε ότι καταργεί όλα αυτά τα περίφημα χρυσόβουλα και ότι γίνεται επιστροφή στο Δημόσιο όλων των κτημάτων που κατέχουν μοναστήρια, όχι μόνο το Βατοπαίδι και άλλα μοναστήρια, που τα κατέχουν με το έτσι θέλω. Να καταργηθούν τα χρυσόβουλα. Προσπαθούν, λένε, να στείλουν ανθρώπους στη φυλακή. Αν πρέπει να σταλούν, να σταλούν, δεν έχουμε αντίρρηση. Αλλά γιατί δεν διορθώνουν όλα τα κακώς κείμενα, αφού μπορούν νομοθετικά;» ανέφερε η κ. Παπαρήγα.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους υπαλλήλους της Βουλής, ανέφερε ότι όλη αυτή η συζήτηση γίνεται για να καλύψουν ότι αρνούνται να καταργήσουν τις βουλευτικές συντάξεις. «Αρνούνται να μειώσουν τις αμοιβές των βουλευτών. Αρνούνται την ονομαστικοποίηση των μετοχών, ούτως ώστε να λειτουργεί ένα πόθεν έσχες αντικειμενικό» πρόσθεσε.
«Αν τα κάνουν όλα αυτά» είπε η κ. Παπαρήγα «τότε ας συζητήσουμε και για τους υπαλλήλους της Βουλής. Αλλά δε μπορεί να στοχοποιούν τους υπαλλήλους της Βουλής, ενώ κάνουν ψιλοπράγματα για τον έλεγχο των βουλευτών και αρνούνται την ουσία της πραγματικής επίλυσης του προβλήματος».
Η κ. Παπαρήγα τάχθηκε κατά της επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους λέγοντας ότι «μια σειρά τέτοιες προτάσεις είναι προτάσεις που γίνονται και μέσα στο πλαίσιο της ίδιας της ευρωζώνης, της ΕΕ, από αρχηγούς κρατών, από όλους εκείνους οι οποίοι ευθύνονται για την κρίση, πράγμα που σημαίνει ότι μια τέτοια πρόταση από μόνη της δεν είναι απ’ τη φύση της προοδευτική».
Τέτοιες προτάσεις, είπε, μπορούν να υιοθετήσουν και αντιδραστικοί και κεφαλαιοκράτες με την εξής έννοια: Δεν αμφισβητούν τους παράγοντες που οδηγούν στην κρίση και ανακυκλώνουν την κρίση. Αρα, λοιπόν, και ορισμένοι που θέλουν μάλιστα να εμφανίζονται σαν προοδευτικοί και αριστεροί κάνοντας τέτοιες προτάσεις. Αυτές είναι άσφαιρα πυρά στο βαθμό που τις διεκδικούν στο έδαφος της ίδιας στρατηγικής υπηρέτησης του καπιταλιστικού συστήματος, συμπλήρωσε.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59