Κυριακή 12 Ιουλίου 2026
weather-icon 28o
ps. post
scriptum

Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν

Σημαντική υποχώρηση στις ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη, πτώση και στη Γουόλ Στριτ

Σημαντική υποχώρηση στις ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη, πτώση και στη Γουόλ Στριτ

Στο χαμηλότερο σημείο τους για τις τελευταίες δύο εβδομάδες βρέθηκαν την Τετάρτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τη γερμανική απαγόρευση του short selling σε κρατικά ομόλογα και CDS. Υποχώρηση και στη Νέα Υόρκη εξαιτίας της απόφασης αλλά και της αύξησης των κατασχέσεων κατοικιών.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Στο χαμηλότερο σημείο τους για τις τελευταίες δύο εβδομάδες βρέθηκαν την Τετάρτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τη γερμανική απαγόρευση του short selling σε κρατικά ομόλογα και CDS. Υποχώρηση και στη Νέα Υόρκη εξαιτίας της απόφασης αλλά και της αύξησης των κατασχέσεων κατοικιών.

Στην Ευρώπη, της πτώσης πρωταγωνίστησαν οι τραπεζικές μετοχές, όπως εκείνες των Barclays, Lloyds, RBS, BNP Paribas, Societe Generale, Credit Agricole, Natixis, Commerzbank, Deutsche Bank.

H γερμανική απόφαση εκτιμάται ότι επηρέασε εν γένει το επενδυτικό κλίμα, καθώς οι αγορές την υποδέχθηκαν ως ανησυχητική επέμβαση στο πλαίσιο λειτουργίας τους. Η απόφαση, που είχε ανακοινωθεί το βράδυ της προηγούμενης ημέρας, είχε ήδη ρίξει τη Γουόλ Στριτ την Τρίτη.

Τα φθηνότερα εμπορεύματα έριξαν και τις μετοχές των μετοχών μεταλλευτικών εταιρειών (BHP Billiton, Anglo American, Antofagasta, Rio Tinto, Xstrata, ENRC) και ενέργειας (BP, Royal Dutch Shell, BG Group, Tullow Oil, StatoilHydro).

Στη Νέα Υόρκη, αντιθέτως, οι περισσότερες μετοχές χρηματοπιστωτικών έκλεισαν ενισχυμένες (citigroup, Bank of America, JPMorgan, Morgan Stanley) παρά την γενική πτώση.

Θεαματική ήταν η πτώση της μετοχής της American Apparel κατά σχεδόν 40%, που ανακοίνωσε ότι εξαιτίας των αδύναμων αποτελεσμάτων θα έχει προβλήματα στην αποπληρωμή των δανείων της.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX σημείωσε πτώση 2,72% στις 5.988,67 μονάδες, και στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.158,08 μονάδες, με πτώση 2,81%. Στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε κατά 2,9% στις 3.511,67 μονάδες.

Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones σημείωσε πτώση 0,63% σταματώντας στις 10.444,37 μονάδες, και ο Nasdaq έκλεισε στις 2.298,37 μονάδες, με πτώση 0,82%. Ο S&P υποχώρησε κατά 0,51% στις 1.115,05 μονάδες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 12 Ιουλίου 2026
Cookies