
Σενάρια ανασχηματισμού μετά την παραίτηση της Αντζελας Γκερέκου
Μετά την παραίτηση της υφυπουργού Τουρισμού Αντζελας Γκερέκου, τα σενάρια ανασχηματισμού άρχισαν να φουντώνουν εκ νέου. Στο επίκεντρο τίθεται το ζητούμενο της επιτάχυνσης των ρυθμών λειτουργίας του κυβερνητικού σχήματος. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον πρωθυπουργό, ο οποίος επιστρέφει από τη Μαδρίτη το βράδυ της Τρίτης.
Μετά την παραίτηση της υφυπουργού Τουρισμού Αντζελας Γκερέκου, τα σενάρια ανασχηματισμού άρχισαν ναφουντώνουν εκ νέου, καθώς η επιτάχυνση των ρυθμών λειτουργίας της κυβέρνησης παραμένει ζητούμενο.
Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον πρωθυπουργό, ο οποίος την Τρίτη βρίσκεται στη Μαδρίτη για τη Σύνοδο ΕΕ – Λατινικής Αμερικής.Ο Γ.Παπανδρέου επιστρέφει στην Αθήνα το βράδυ.
Με δεδομένο ότιη νέα πραγματικότητα, που δημιουργεί η ανάγκη πιστής και απόλυτης εφαρμογής του Προγράμματος Σταθερότητας, απαιτεί από την κυβέρνηση να βελτιώσει την απόδοσή της και τους ρυθμούς του κυβερνητικού έργου, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι ο πρωθυπουργός θα επιλέξει να προχωρήσει σεέναν ευρύτερο ανασχηματισμό, αντί τηςαπλής αντικαταστασηςτης κ. Γκερέκου.
Ενδεικτικό του κλίματος είναιτο φαινόμενο, που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, των επίσημων δηλώσεωνκυβερνητικών στελεχών, με κάποιουςνα στρέφουν τα βέλη τους κατάάλλων -οι οποίοι κατά τη γνώμη τους επιχειρούν να τους θέσουν εκτός κυβέρνησης-, ή άλλους να δηλώνουν ότι δεν σκοπεύουν να παραιτηθούν υπό το βάρος των αποφάσεων που καλούνται να λάβουν.
Οκυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής σχολίασε, πάντως,τη Δευτέρα: «Η κυβέρνηση δρα με τρόπο συλλογικό, ενιαίο και πάντα στα πλαίσια της εντολής που της έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός. Οπου διαπιστώνουμε ότι πρέπει να διορθώσουμε τις πολιτικές μας, το κάνουμε με θάρρος».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Γερμανία μειώνει τον φόρο στα καύσιμα λόγω της εκτόξευσης των τιμών
- Η έκπληξη του Ολυμπιακού στον Πίτερς για τα γενέθλιά του (vid)
- Απόδραση δύο κρατουμένων από το νοσοκομείο Τρικάλων
- Η Νατάσα Λιόν «συνελήφθη» από την ICE αφού απομακρύνθηκε από την πτήση της
- Φιντάν: Ελλάδα και Κύπρος δεν χρειάζονται στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ – Η συνεργασία τους φέρνει προβλήματα
- ΗΠΑ: Γιατί ο αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ
