Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» τον Αρη και στρέφει το βλέμμα του στο Παρίσι
Ο Ολυμπιακός με ηγέτη τον Τζος Τσίλντρες ζευγάρωσε τις νίκες του επί του Αρη στο Αλεξάνδρειο και πέρασε με sweep στα ημιτελικά των πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει το σκληροτράχηλο Μαρούσι με πλεονέκτημα έδρας. Οι «ερυθρόλευκοι» αν και κυνηγούσαν τον Αρη για περισσότερο από 20 λεπτά, γύρισαν το παιχνίδι χάρη στην εξαιρετική απόδοση του Τζος Τσίλντρες, επικράτησαν με 85-75 και πλέον σκέφτονται το Final 4 του Παρισιού.
Ο Ολυμπιακός με ηγέτη τον Τζος Τσίλντρες ζευγάρωσε τις νίκες του επί του Αρη στο Αλεξάνδρειο και πέρασε με sweep στα ημιτελικά των πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει το σκληροτράχηλο Μαρούσι με πλεονέκτημα έδρας. Οι «ερυθρόλευκοι» αν και κυνηγούσαν τον Αρη για περισσότερο από 20 λεπτά, γύρισαν το παιχνίδι χάρη στην εξαιρετική απόδοση του Τζος Τσίλντρες, επικράτησαν με 85-75 και πλέον σκέφτονται το Final 4 του Παρισιού.
Οπως στο ΣΕΦ Καρμπόν του πρώτου δεκαλέπτου του αγώνα στο ΣΕΦ ήταν η πρώτη περίοδος, με τον Αρη να έχει ρόλο πρωταγωνιστή και τον Ολυμπιακό να δέχεται το ένα τρίποντο μετά το άλλο. Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν 5-0 χάρη σε καλάθι του Μπετς, αλλά ο Κλέιζα φρόντιζε να κρατήσει σε απόσταση αναπνοής τους «ερυθρόλευκους» με προσωπικούς πόντους (7-9, 4′).
Μόνος του ο Κλέιζα Ενας κούκος πάραυτα δεν φέρνει την άνοιξη και ως εκ τούτου οι παίκτες του Παναγιώτης Γιαννάκη βρέθηκαν σε δυσχερή θέση και εντός ολίγων λεπτών στο-13 (7-20, 7′). Ο «δράκος» την ίδια ώρα προσπαθούσε να ανατρέψει την κατάσταση και να μπλοκάρει όπως και στο πρώτο παιχνίδι τον επιθετικό οίστρο των γηπεδούχων.
Σκάκι από «Δράκο» και Μπλατ Εριξε στην μάχη τον Πάτρικ Μπέβερλι και παράλληλα ανέθεσε την επιτήρηση του Μάιλς στον Τζος Τσίλντρες προκειμένου να ανακόψει τα πικ εν ρολ της ομάδας του Μπλατ.
Αρχικά οι εμπνεύσεις του απέφεραν καρπούς και μείωσε με τον Παπαλουκά σε 17-24 (21′). Ο Γουόλς όμως ξύπνησε τους συμπαίκτες του και οι νέοι προβληματισμοί που έθεσε ο Τσίλντρες (23-29,13′) λίγο αργότερα, επιλύθηκαν άμεσα μετά το ταιμ άουτ του Μπλατ.
Αρης να γουστάρεις! Η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +14 δια χειρός Κακιούζη (39-25, 15′) σημειώνοντας το 6ο τρίποντο του Αρη σε 12 προσπάθειες, αλλά η άμεση απάντηση του μέχρι πρότινος άστοχου Μίλος Τεόντοσιτς έβαλε φρένο στο ξέσπασμα των «κίτρινων».
Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν με τον Αρη να έχει μεν το πάνω χέρι, αλλά τη διαφορά να βρίσκεται σε σαφώς χαμηλότερα και ευκολότερα προς ανατροπή επίπεδα (43-36, 20′).
Ιπτάμενος Τσίλι Η επανάληψη επεφύλασσε νέες συγκινήσεις και έναν πεισμωμένο Ολυμπιακό. Ο Τσίλντρες ζήτησε και πήρε πάνω του τις περισσότερες εκ των επιθέσεων της ομάδας του και εκ τους αποτελέσματος δικαιώθηκε.
Με τρίποντο άφησε πίσω τον Αρη (54-53, 28′) και αφού έφερε τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού τον κράτησε μπροστά μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου (60-57, 30′).
Η μπίλια στο κόκκινο Η ψυχολογία πλέον είχε αλλάξει στρατόπεδο και οι όροι της αναμέτρησης είχαν διαφοροποιηθεί. Ο ενθουσιασμός του Αρη που από το +14 βρέθηκε ακόμα και στο -10 (69-80, 39′), είχε παραδώσει τη θέση του στον εκνευρισμό και το άγχος.
Αντίθετα, ο Ολυμπιακός είχε ανακτήσει την ηρεμία του και είχε αρχίσει ήδη να σκέφτεται το Παρίσι. Η μαχητικότητα που αντιπαρέταξε ο Αρης δεν αποδείχτηκε αρκετή και το ροζ φύλλο κατέληξε στο σύνολο του Παναγιώτη Γιαννάκη.
Τα δεκάλεπτα: 24-15, 43-36, 57-60, 75-85. ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μουζάκης-Πηλοϊδης-Παναγιώτου
Το Art Project Space παρουσιάζει την Πέμπτη 7 Μαΐου τη συλλεκτική έκδοση Πειρατές, με πρωτότυπα χαρακτικά του Νίκου Κυριακόπουλου. Εκεί όπου η τέχνη είναι τρόπος ζωής
Οι κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες έχουν στο μεταγραφικό «στόχαστρο» τον 15χρονο Κριστιάνο Ρονάλντο τζούνιορ, αλλά ο CR7 φαίνεται πως έχει διαφορετική άποψη
LIVE: Παναθηναϊκός – Βαλένθια. Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Βαλένθια για το Game 3 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.