Τουλάχιστον δέκα νεκροί εξαιτίας ανεμοστρόβιλων στο Μισισίπι
Τουλάχιστον δέκα άτομα έχασαν τη ζωή τους στο Μισισίπι και άλλα 20 τραυματίστηκαν εξαιτίας των ισχυρών ανεμοστρόβιλων και της κακοκαιρίας που προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε κατοικίες και κτίρια. Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε σε 17 κομητείες, προς τα ανατολικά κινείται η κακοκαιρία.
Τουλάχιστον δέκα άτομα έχασαν τη ζωή τους στο Μισισίπι και άλλα 20 τραυματίστηκαν εξαιτίας των ισχυρών ανεμοστρόβιλων το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα) και της κακοκαιρίας που προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε κατοικίες και κτίρια.
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε σε 17 κομητείες, ενώ κάποιοι τραυματίες χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν ακόμη και με ελικόπτερα.
Οι ανεμοστρόβιλοι, η έκταση των οποίων έφτασε μέχρι και το 1,6 χλμ. όπως αναφέρει το Reuters, κατέστρεψαν αρκετά κτίρια και προκάλεσαν διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές. Οι μεγαλύτερες ζημιές εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Γιάζου.
Σημαντικά τμήματα του Μισισιπί, της Αλαμπάμα, της Φλόριντα, του Τενεσί, του Κεντάκι, του Ιλινόι, της Ιντιάνα και του Μισούρι τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού έπειτα από προβλέψεις για ανεμοστρόβιλους και βίαιες καταιγίδες.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας