Η Fiat και η Ferrari θέλουν τον Valentino Rossi στη F1
Η Scuderia προσπαθεί να πείσει τη FIA να της επιτρέψει να αγωνίζεται με τρία μονοθέσια στη Formula 1 το 2011, με στόχο να προσελκύσει το εμπορικό υπερόπλο του MotoGP.
Μετά τη Ferrari, τώρα και η Fiat αρχίζει να ασκεί πίεση στον Valentino Rossi να κάνει τη μετάβαση από το MotoGP στη Formula 1 το 2011. Η ιταλική εταιρεία είναι βασική χορηγός της ομάδας του Ιταλού, Fiat Yamaha, ενώ παράλληλα είναι και η μητρική εταιρεία της Ferrari.
Ο Luca di Montezemolo, πρόεδρος της Ferrari, δήλωσε πρόσφατα ότι εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις στη FIA να της επιτρέψει να αγωνίζεται με τρία μονοθέσια στα Grands Prix της Formula 1 το 2011 και ότι, αν το πετύχει, θέλει τον V. Rossi σε ένα από αυτά.
Επιθυμούμε να έχουμε και τρίτο μονοθέσιο και θα κάνουμε τα πάντα για να αποκτήσουμε τον Valentino. Όταν κερδίσει το φετινό πρωτάθλημα του MotoGP, θα έχει πετύχει πλέον αρκετά. Θα πρέπει να κερδίσει και στη Formula 1, δήλωσε ο Ιταλός.
Τώρα, όμως, τα λόγια του βρίσκουν απήχηση και στον Διευθύνων Σύμβουλο της Fiat, Sergio Marchionne, ο οποίος λέει: Ο Luca λέει ότι θέλει να έχει κι ένα τρίτο μονοθέσιο για τον Valentino και είναι σπουδαία η ιδέα, αν θελήσει [ο Rossi] να το επιχειρήσει.
Μετά από λίγους μήνες νηνεμίας, λοιπόν, στον ορίζοντα του Valentino εμφανίζεται και πάλι η πτυχή της Ferrari και της Formula 1, παρά τα 30 χρόνια της ηλικίας του. Προς το παρόν ο γιατρός τηρεί στάση αναμονής, πριν ξεκινήσει το καλοκαίρι διαπραγματεύσεις με τη Yamaha και τη Ducati για την περίπτωση που αγνοήσει τις σειρήνες της F1.
auto.in.gr
- Υδατοκαλλιέργεια: Στο 1 εκατ. τόνους η παραγωγή στην ΕΕ αξίας 4,6 δισ. ευρώ – Πού βρίσκεται η Ελλάδα
- Δημιουργία παραποτάμιου πάρκου έκτασης 60 στρεμμάτων
- «Κράξιμο» από τον Νέβιλ: «Στην Τσέλσι δεν ξέρουν τι κάνουν»
- ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Κοβέσι: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει βυθίσει τη χώρα στη διαφθορά και στην ανυποληψία
- Η κόρη του Eminem μοιράζεται τις πρώτες φωτογραφίες από τη γέννηση της κόρης της
- Αλέξης Τσίπρας στο φόρουμ των Δελφών: Δεν ζούμε πλέον σε κανονική χώρα, ο Μητσοτάκης έπρεπε να είχε παραιτηθεί – Έχω χρέος να συμβάλλω στην επιστροφή της σταθερότητας
- Άγιος Δημήτριος: «Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα καπετάνιε μου» – Συγκλονίζει η ανάρτηση του ταξίαρχου για τον γιο του
- Ο Ντιαλό είναι ο κορυφαίος αμυντικός της Euroleague (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 23.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/tati-y-adri-mGCpUTubtdg-unsplash-1-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442