Με πτώση 1,30% υποδέχθηκε το Χρηματιστήριο την «τρόικα»
Σε πτωτική τροχιά επανήλθε την Τετάρτη η χρηματιστηριακή αγορά στον απόηχο των νέων αρνητικών ρεκόρ του spread στην αγορά ομολόγων και της έναρξης των διαβουλεύσεων με την «τρόικα» για το μηχανισμό στήριξης, που αναμένεται να είναι σκληρές. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.936,43 μονάδες, με πτώση 1,30%.
Σε πτωτική τροχιά επανήλθε την Τετάρτη η χρηματιστηριακή αγορά, μετά τη χθεσινή ανοδική αντίδραση, στον απόηχο της νέας σημαντική ανόδου του spread στην αγορά ομολόγων και της έναρξης των διαβουλεύσεων με την «τρόικα» για το μηχανισμό στήριξης που αναμένεται να είναι σκληρές, ιδιαίτερα μετά τη δημοσίευση από τη Εurostat των νέων αναθεωρημένων στοιχείων για το έλλειμμα και το χρέος του 2009.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.936,43 μονάδες, με πτώση 1,30%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 148,062 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,85%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 2,04% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 1,59%.
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των τροφίμων +3,40% και των Υπηρεσιών Κοινής ωφέλειας +0,34%.
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες της Υγείας-4,84% και των Χημικών -3,80%.
51 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 122 πτωτικά και 43 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Compucon +12,50%, Καρδασιλάρης +11,11%, Βαράγκης +8,96% και Καραμολέγκος +7,25%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Ιλυδα -18,52%, Μαϊλλης -15,63%, Αιολική -10,91% και Fieratex-10,00%.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.