Από 1η Απριλίου πρέπει να εκδίδουν αποδείξεις οι βενζινοπώλες, διευκρινίζει το υπουργείο
Από την 1η Απριλίου ισχύει η υποχρέωση των των πρατηριούχων σε έκδοση αποδείξεων για υγρά καύσιμα, βενζίνη και πετρέλαιο θέρμανσης, όπως διευκρίνισε το υπουργείο Οικονομικών. Μόνο η ένταξη των πρατηριούχων στη β κατηγορία τήρησης βιβλίων του ΚΒΣ αναβάλλεται για την 1η Μαΐου, σημειώνει το υπουργείο.
Από την 1η Απριλίου ισχύει η υποχρέωση των των πρατηριούχων σε έκδοση αποδείξεων για υγρά καύσιμα, βενζίνη και πετρέλαιο θέρμανσης, όπως διευκρίνισε την Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών.
Μόνο η ένταξη των πρατηριούχων στη β κατηγορία τήρησης βιβλίων του ΚΒΣ αναβάλλεται για την 1η Μαΐου, σημειώνει το υπουργείο.
Το φορολογικό καθεστώς των πρατηρίων καυσίμων αλλάζει από 1ης Μαΐου, οπότε οι βενζινοπώλες θα φορολογούνται και θα αποδίδουν ΦΠΑ με βάση τα βιβλία εσόδων εξόδων και όχι με τεκμαρτό τρόπο.
Η ΟΒΕ απέστειλε σχετική επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη, στην οποία υπογραμμίζει ότι δεν είναι δυνατόν, «όταν υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα που πρέπει να ρυθμισθούν πριν την μετάταξη στην Β κατηγορία βιβλίων να υποστηρίξουμε την υποχρεωτική έκδοση αποδείξεων για τις βενζίνες».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γλυφάδα: 11 ημέρες νοσηλεύτηκε στο Δρομοκαΐτειο ο 46χρονος που σκότωσε μάνα και πατέρα
- Lost & Found: Μια παράσταση για την ελευθερία της μετανάστευσης στο Altera Pars
- Σέρρες: «Υπουργείο Παιδείας και Περιφερειακή Διεύθυνση γνώριζαν και δεν έκαναν τίποτα» για την καθηγήτρια
- Καιρός: Έρχονται ακόμη δύο κύματα κακοκαιρίας μέσα στην εβδομάδα – Red code για έντονα φαινόμενα σήμερα στην Κρήτη
- Αρκάς: Το αυγό του φιδιού
- Οι μικρές στιγμές που κρατούν «ζωντανές» τις σχέσεις